Kristić očekuje ratnu utakmicu u Subotici

BEOGRAD, 26. novembra 2010. (Beta) - Trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je da očekuje pravi fudbalski rat u susretu njegovog tima sa Spartakom u Subotici u nedelju, u 14. kolu Super lige Srbije.

"Čeka nas pravi rat i ko ne bude bio spreman da se sa tim izbori svih 90 minuta, neće biti u timu... Spartak je izvanredan tim, čitam po novinama da su puni samopouzdanja, a sigurno će biti i maksimalno motivisani protiv nas", rekao je Kristić na konferenciji za novinare.

On je istakao da veruje da će crveno-beli uspeti da nastave niz pobeda, iako je aludirao da njegova ekipa pred sobom ima mnogo veće prepreke od večitog rivala i trenutnog lidera prvenstva Partizana.

Izjavu je potkrepio time što je uprava Spartaka najavila da će protiv Zvezde igrati u najjačem sastavu, a neće odmarati igrače za poslednje kolo jesenje sezone sa Jagodinom. Obrnuta situacija desila se kada je BSK protiv Partizana čuvao neke igrače.

"Pozdravljam sportski potez Spartaka. To je pozitivno, pozitivno i pozitivno", rekao je Kristić, kome je zasmetalo i što je Sloboda Sevojno zatražila da svoj meč 15. kola sa Partizanom igra u Beogradu, umesto u Lučanima.

Zvaničan razlog je želja da se Partizan na proleće ugosti na novom stadionu Slobode.

"I nama bi bilo lepše da protiv Spartaka igramo na našem stadionu, a da u Suboticu putujemo na proleće. Bolji je teren kod nas, u Subotici će biti katastrofalan, jer se za nedelju najavljuje sneg. Neće tu biti mnogo fudbala", naveo je Kristić.

Štoper Nikola Mikić kazao je da je siguran da će njegova ekipa prebroditi izazov u Subotici i u dobrom raspoloženju dočekati Vojvodinu u 15. kolu.

"Biće nam vrlo teško na vrlo teškom terenu. Spartak je organizovan tim, čvrst, posebno na domaćem terenu, ali ako pružimo svoj maksimum sigurno pobedjujemo", rekao je Mikić, koji je kao najveću pretnju po njegov tim izdvojio napadača Spartaka Voju Ubiparipa i beka Dragana Šarca.

Kristić je pomenuo i Marka Mirića i Vladimira Torbicu, dok je Šarca uporedio s kapitenom Intera Havijerom Zanetijem, jer je "s godinama sve bolji".

Pogledajte još