Dodeljene nagrade Web Festa!

U prijatnoj atmosferi koju su činili kreatori/ljubitelji veba iz regiona, sa brojnim poznatim ličnostima kao prezenterima, u SKC-u je okončana neizvesnost ko su dobitnici nagrada ovogodišnjeg Web Festa. uTRIPu.com među 3 najbolja sajta u kategoriji Zabava!!!

Posle dva meseca takmičenja, između 1700 sajtova iz celog regiona, borba za titule najboljih u 17 kategorija okončana je 26. novembra u svečanoj sali SKC-a, kada su brojne poznate ličnosti otvorile koverte sa imenima dobitnika. Pored ostalih, nagrade su dodeli i glumci Gordan Kičić, Nebojša Milovanović i Lena Bogdanović, sportski novinar Aleksandar Stojanović, slikarka Biljana Cincarević, voditelji Lazar Sakan i Zoran Kesić, Nenad Radujević iz agencije „Click“, a čast da dodeli glavnu nagradu pripala je Rambu Amadeusu.

Voditeljka programa je bila Ivon Jafali sa Studija B, koja je zajedno sa Srđanom Ercegom, PR-om Festivala napravila relaksiranu i prijatnu atmosferu.

Uzbuđenje među veb-entuzijastima

Kako se jedna po jedna koverta otvarala, uzbuđenje skoro da je treslo salu punu ljudi/entuzijasta koji veruju u veb i radeći na njemu približavaju naš region svetu.

Dok su pobednici izlazili da prime statuetu, ostali su ih podržavali aplauzima, a iz skoro svih očiju se videlo da je svakom koje ušao u uži izbor iskreno stalo da izađe na binu i dobije priznanje za svoj trud. Svakako, svi oni koji su se našli u top 3 u svojoj kategoriji mogu se smatrati pobednicima, shodno izuzetno velikom broju prijavljenih.

Međutim, pobednik je jedan, a ove večeri to je bio sajt MTV.rs, kome je pripala Velika nagrada po izboru stručnog žirija. Publika koja je glasala na sajtu Wfest.org se izgleda sa tim baš i nije složila, pa je nagradila sajt pouke.org.

Kao što ćete videti na listi nagrađenih, više nagrada je otišlo u Hrvatsku, mada je bilo prijavljenih sajtova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.


Sajt uTRIPu.com, našao se u top tri sajta u kategoriji Zabave, među skoro 200 prijavljenih u toj kategoriji.

Nagrađeni po kategorijama...

Grand Prix festivala - mtv.rs
Najbolji veb sajt po glasovima publike - pouke.org
Nagrada za Internet marketing - Bruketa&Žinić
Nagrada festivala za razvijanje i popularizaciju Interneta - IT TV produkcija
Posebna nagrada za aktivizam putem Interneta - jazakraljevo.rs

Informativni - 24sata.hr (HR)
Poslovni - telenor.rs (RS)
Zabavni - mtv.rs (RS)
Kultura/umetnost - designed.rs (RS)
Edukativni - prijemni.infostud.com (RS)
Institucionalni - fpn.bg.ac.rs (RS)
Personalni - webwork-studio.org (HR)
Sport - sport.blic.rs (RS)
Multimedijalni - lazeteleckog.com (RS)
Blog - gadgeterija.net (HR)
Forum - EliteSecurity.org (RS)
Eksperimentalni - debito.rs (RS)
E-uprava - mojarijeka.hr (HR)
Mobilni telefon - m.vecernji.hr (HR)
E-komerc - donesi.com (RS)
Magazini - coolinarika.com (HR)
Vizuelni dizajn - matkostankovic.com (HR)

Kako organizatori navode „Web Fest je najveći festival ovog tipa u regionu, čiji je cilj popularizacija Interneta i isticanje najuspešnijih radova i pojedinaca“. Prvi put je organizovan 2007.godine., a ovo je treća dodela statua.

Tekst: Katarina Milovanović
Foto: Duško Jelen

Pogledajte još