NE ODUSTAJE OD SINA: Severina podnela žalbu, na 20 strana iznela argumente kojima zahteva starateljstvo

Severina Kojić ne miri se sa odlukom Zagrebačkog suda da joj oduzme starateljstvo nad sedmogodišnjim sinom Aleksandrom, te je uložila žalbu na presudu kojim je starateljstvo dodeljeno mališanovom ocu Milanu Popoviću.

Pevačicin advokatski tim podneo je i "zahtev za određivanje privremene mere" po kojoj "kralj bakra" ne sme da vodi sina iz Hrvatske.

- Severinini advokati su prošle srede predali žalbu Opštinskom sudu u zagrebu. Na dvadesetak stranica su pobrojali razloge zašto treba ukinuti presudu. Između ostalo, Seve zamera sudijama što, po konvenciji UN o pravima deteta nisu pitali Aleksandra da li želi da živi sa ocem i što ga nisu obavestili na vreme gde će mu biti novi dom - ispričao je izvor za hrvatske medije i dodao:

- U presudi je sporno što nisu obratili pažnju na to što Milan Popović ima kuće u Zagrebu, Beogradu i na Kipru, pa nije jasno gde će Aleksandar živeti. Severinini advokati su naveli i da sud nije bio nezavisan i nepristrasan.

Kako pišu hrvatski mediji, sud će razmotriti ovu žalbu tek posle novogodišnjih praznika, a do tada Severina Kojić mora da poštuje sudsku odluku. Školske praznike pevačicin naslednik će provesti kod nje u Zagrebu, a kasnije će morati da se vrati ocu.

Podsetimo, Popoviću je sud u Zagrebu krajm novembra dodelio starateljstvo nad sinom. Na čak 30 strana je nabrojao sve što je Severina radila protiv interesa deteta, a opšti zaključak je da je ona zanemarivala dete. Tada je odlučeno da Milan "samostalno brine o detetovom zdravlju i obrazovanju" dok će mu pevačica isplaćivati mesečnu alimentaciju od 161 evro.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Promo

Pogledajte još