Arsenal pobedom u Birmingemu do prvog mesta

BEOGRAD, 27. novembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Arsenala pobedili su u Birmingemu domaću Aston Vilu sa 4:2 u prvoj utakmici 15. kola prvenstva Engleske i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Da bi londonska ekipa i ostala na toj poziciji potrebno je da Mančester junajted kasnije danas ne savlada Blekburn na svom terenu, kao i da Čelsi sutra ne osvoji bodove protiv Njukasla. I Čelsi i Junajted sada imaju po bod manje od Arsenala.

Arsenal je odlično počeo utakmicu protiv Aston Vile i samo u prvih 20 minuta stvorio nekoliko dobrih prilika za gol, koje nije iskoristio. Ipak, u završnici prvog poluvremena "tobdžije" su postigle dva pogotka.

U 39. minutu Andrej Aršavin je preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u mrežu, a u poslednjim trenucima prvog dela meča Samir Nasri je povisio na 2:0.

Aston Vila je u 52. minutu smanjila zaostatak za Arsenalom, pošto je Kiran Klark dobrim i snažnim udarcem sa 18 metara savladao golmana gostiju Lukaša Fabijanskog.

Domaći navijači mogli su da se raduju samo četiri minuta, pošto je u 56. minutu Maruan Šamak je iskoristio dobru asistenciju Tomaša Rosickog i postigao treći gol za goste.

Aston Vila se nije predavala i u 71. minutu Klark je svojim drugim pogotkom na meču smanjio na 3:2. Konačan rezultat postavio je Džek Vilšer, koji je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao svoj prvi prvoligaški gol.

Pogledajte još