Đoković bez finala, Federer sjajan

BEOGRAD, 27. novembra 2010. (Beta) - Teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale završnog ATP turnira u Londonu pošto je izgubio od drugog tenisera sveta Švajcarca Rodžera Federera sa 0:2 u setovima (1:6, 4:6).

Federer će se za trofej boriti protiv prvog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala koji je ranije danas pobedio Britanca Endija Mareja sa 7:6, 3:6, 7:6.

Nadal i Federer su do finala ostvarili maksimalni učinak na turniru od po četiri pobede.

Federer je dobro igrao u prvom setu, sigurno servirao, dobro vraćao servise i postizao poene na mreži. U drugom gemu Švajcarac je posle dvostruke servis greške Đokovića napravio brejk, a zatim osvojio gem na svoj servis i poveo sa 3:0.

Đoković je u narednom, četvrtom gemu osvojio jedini gem u prvom setu, kada je sačuvao svoj servis, ali mu to nije pošlo za rukom u šestom gemu, kada je drugi teniser sveta ponovo napravio brejk i ubrzo poveo sa 6:1.

Srpski teniser je dobro igrao na početku drugog seta i poveo sa 3:0, ali je Federer ubrzo izvratio, iskoristio greške Đokovića i izjednačio.

Teniseri su nakon toga osvojili po gem na svoj servis, ali je Federer u devetom gemu iskoristio četvrtu brejk loptu i poveo sa 5:4. U narednom gemu Švajcarac je sigurno servirao i za sat i 20 minuta igre izborio plasman u finale.

Finalni meč igra se sutra od 18.30, a finale dublova, u kome će igrati Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, počinje od 16.30.

Pogledajte još