Valdes dvostruki strelac u pobedi Erkulesa

BEOGRAD, 28. novembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Erkulesa, Majorke, Rasinga, Real Sosijedada i Atletik Bilbaa ostvarili su pobede u utakmicama 13. kola španske Primere.

Paragvajac Nelson Valdes bio je dvostruki strelac u pobedi Erkulesa nad Levanteom od 3:1, dok je treći gol postigao nekadašnji francuski reprezentativac David Trezege.

Majorka je do pobede nad Malagom od 2:0 stigla zahvaljujući golovima Pjera Veba i Gonzala Kastra i izbila na šesto mesto na tabeli.

Rasing Santander je savladao Deportivo sa 1:0 pogotkom Markusa Rozenberga, koji je kasnije propustio priliku da sa penala potvrdi trijumf svog tima.

Real Sosijedad je bio bolji od Sportinga iz Hihona 3:1 i ostvario drugu pobedu na gostovanjima ove sezone.

Atletik je u Bilbau pobedio Osasunu pogotkom Karlosa Gurpegija za minimalnih 1:0.

Poslednju utakmicu večeri igraju Valensija i Almerija, a 13. kolo će obezbediti sutrašnji "klasiko" Barselone i madridskog Reala, koji je trenutni lider Primere sa bodom više od velikog rivala.

Treći je Viljareal, koji je sinoć slavio na gostovanju kod poslednjeplasiranog Espanjola sa 3:0. Četvrtolasirani Espanjol je u Madridu pobedio Atletiko sa 3:2, dok je Hetafe iznenadio Sevilju sa 3:1.

Pogledajte još