Džon Kjuzak stigao u Beograd

Pored Kjuzaka, koji tumači glavnu ulogu u filmu koji režira Džejms Mektig, igraju i Elis Iv, Luk Evans, Oliver Džekson-Koen, a manja rola poverena je i Sergeju Trifunoviću.

- Pozdrav iz Srbije! - napisao je Kjuzak na svom Twitter profilu odmah po dolasku u glavni grad naše zemlje, gde će se narednih dana nastaviti snimanje filma "Gavran" (The Raven), koje je u oktobru mesecu započeto u Budimpešti.

Radnja filma prati poslednjih pet dana u životu čuvenog američkog majstora horora Edgara Alana Poa, koji je umro pod misterioznim okolnostima 1849. godine u Baltimoru, piše takođe "Blic". "Gavran" je inače naslov jedne od Poovih najpoznatijih poema, a film koji je zamišljen kao triler prati pesnika koji uz pomoć jednog detektiva pokušava da pronađe serijskog ubicu, koji "inspiraciju" za svoje zločine pronalazi u Poovim pričama.

Osim što pokušava da pronađe čoveka koji na monstruozan način njegove horor priče pretvara u stvarnost, Po je u potrazi i za svojom verenicom, koju je ubica oteo. Džon Kjuzak, poznat po ulogama u filmovima "Being John Malkovich", "High Fidality" i "Serendipity" izborio se sa žestokom konkurencijom za ulogu čuvenog pesnika, budući da su producenti prvobitno kontaktirali Juana Mekgregora i Džeremija Ranera.

Pogledajte još