SEVERINA JE ZLOUPOTREBILA NAŠE DETE: Milan Popović progovorio o borbi za starateljstvo

Postoje ljudi za koje ne treba napisati nijednu reč da bi se objasnilo zašto su se baš oni, u tom trenutku, našli na stranicama magazina. Milan Popović, "kralj bakra" i jedan od najimućnijih žitelja našeg regiona, upravo je takav sagovornik. Svako ko živi u Srbiji i Hrvatskoj zna da je njegova i Severinina dugogodišnja borba za starateljstvo nad sinom Aleksandrom nedavno doživela kulminaciju. Čim je sud u Zagrebu doneo odluku da dečak ubuduće živi sa ocem, počeli su da se nižu komentari i reakcije. Mnogo toga se moglo čuti i pročitati, mada pravu istinu znaju samo glavni akteri i njihovi advokati.

Budući da ste veoma uspešan poslovan čovek, sigurno kad pravite planove, u obzir uzimate i pozitivne i negativne faktore. Da li ste očekivali da će javnost, posle donošenja sudske odluke, u tolikoj meri stati na Severininu stranu?

- Nisam baš razumeo ovo pitanje. Posao kojim se bavim ne zavisi od mišljenja javnosti, niti ona odgaja moju decu, pa zato nema razloga da ono ulazi u moje biznis planove. Zanima me odakle vam to da je javnost stala na Severininu stranu? Od raznih medija koji se bave ovom temom dobijam suprotne informacije. Nisu javnost javne ličnosti koje u medijima daju podršku Severini. Šta je sa svim očevima i majkama kojima javnost nije dostupna, a koji zajednički odgajaju svoju decu, u miru i harmoniji. Oni najbolje znaju koliko je važna uloga i jednog i drugog roditelja u životu svakog deteta i mir među njima. Nemojte da me provocirate da vam komentarišem te javne ličnosti koje su stale na Severininu stranu.

Mislila sam na komentare na društvenim mrežama, u kojima su vam žene uputile veoma mnogo uvreda.

- Dobio sam mnogo više čestitki, a uvrede su uglavnom dolazile s nekih "levih" profila, od čudnih osoba. Mogu da zamislim odakle stižu. U svakom slučaju, sve je to nebitno, jer svako imam pravo na svoje mišljenje.

Šta vam kažu prijateljice, drugarice?

- One znaju moju stranu priče i u potpunosti su na mojoj strani, a pre svih, majka moje dece Bojana. Nisam neko ko se vređa, shvatam da se žene koje pišu takve stvari, u tom trenutku, tako osećaju i saosećam s njima.

Da li ste na bilo koji način uticali na odluku Opštinskog građanskog suda iz Zagreba da izda saopštenje, kojim se praktično demantuje da ste "sve njih kupili", što se često čuje?

- Bože, šta vi mene pitate?! Kakve ja imam veze sa Opštinskim građanskim sudom u Zagrebu i njihovom politikom rada?

Moram da vas pitam kad i sami znate kakvih je sve insinuacija bilo i u Srbiji i u Hrvatskoj?

- Nemojte od mene očekivati da komentarišem insinuacije, imam pametnijeg posla.

Da li je vaš slučaj presedan ili u Hrvatskoj i očevi koji nisu toliko poslovno uspešni uspevaju da dobiju starateljstvo nad decom, ali javnost to ne zna?

- Ovaj slučaj nije presedan. Sudovi u Hrvatskoj, poslednjih nekoliko godina, učestalo donose ovakve presude. Tu se ne radi o uspešnosti očeva, već o tome šta je za dete najbolje u svakoj situaciji. Ako stručnjaci procene da je bolje da dete živi sa ocem, oni daju takvo mišljenje i sud ga, uglavnom, uvaži.

Da li pre izjave za novine ili, još više, dogovora s advokatom da preduzme neki korak, prvo pomislite kako će se to odraziti na Aleksandra ili na njegovu majku?

- Moje izjave su, prvenstveno, usmerene na demantovanje laži koje Severina, njeni punomoćnici i PR ekipa plasiraju. U svakom slučaju, trudim se na sve moguće načine da zaštitim privatnost našeg sina.

Pre par dana ste rekli: "Mesta za dogovor je uvek bilo i biće, ali sada su pravila malo drugačija, majka će morati da poštuje ono što je za dobrobit deteta". Da li, uopšte, možete zamisliti situaciju u kojoj biste vas dvoje seli i rekli – hajde da probamo da se ipak dogovaramo?

- Situaciju mogu da zamislim, ali ne mogu da zamislim da se Severina pridržava dogovora, osim kad se on zove – presuda nekog suda.

"Sve je moglo da bude drugačije" – izgovorili ste više puta. Da li, uopšte, možete da se setite trenutka kad je ova priča došla do tačke posle koje više nije mogla da se reši nekom normalnom komunikacijom?

- Postoje vrlo jaki razlozi zbog kojih ova priča, i pored moje najbolje volje, nikada nije mogla da se završi drugačije. O njima će javnost vrlo brzo saznati. To će biti novo, neizbežno poglavlje u životu jedne dive.

Postoji li nešto što bi ona mogla da uradi kako biste odustali od objavljivanja toga o čemu govorite?

- Sačekajte sekundu, gde sam ja izjavio da ću bilo šta objaviti? Da li i vi negde imate Severinin "tattoo"? Pričam generalno o životnim fazama, a ne o objavljivanju nečega.

Verujete li da, kad ste vi u pitanju, Severina nema neki "kec iz rukava"?

- Nema, ali za nju nikada nije bio problem da nešto izmisli.

Pre ili kasnije, Akeksandar će početi da postavlja pitanja o ovome što sada objavljuju novine i portali. Kako ćete mu sve to objasniti?

- Molim da mi ne postavljate pitanja u vezi sa Aleksandrom.

Da li ste pročitali hrvatsku "Gloriju", u kojoj Severina govori o svom prvom vikendu sa Aleksandrom, posle odluke suda?

- Da, vrlo je neodgovorno što majka na taj način manipuliše javnim mišljenjem, zloupotrebljavajući dete. Pročitao sam u nastavku i tekst vaše koleginice, feministkinje Mirjane Bobić Mojsilović. Tu osobu treba izložiti na stub srama zbog diskriminacije polova. U 21. veku, kada imamo situacije "roditelj jedan" i "roditelj dva", neverovatno je da jedna obrazovana osoba sebi dozvoli nešto takvo. Pomenuta gospođa iznosi svoj stav ne znajući pravu priču. Očigledno je nasela na Severinine laži i odlučila da se besplatno "provoza na tuđem repu" zarad malo medijske pažnje.

Da li ovog trenutka, u domenu privatnog, sebi nešto zamerate?

- Stara mudrost kaže: "Sve se dešava s razlogom", tako da sva moja dosadašnja iskustva shvatam kao iskušenja i lekcije. Dobro je što sam sve ovo prošao.

Zanimljivo je da ste se zbog Aleksandra preselili u Zagreb, a da je igrom slučaja, Severinu privatni život doveo u Beograd. Nameravate li da Zagreb i u sledećih nekoliko godina bude vaša baza?

- Ne želim da pričam o svojim planovima. Mogu samo da kažem da će Aleksandar nastaviti da ide u školu i živi u Zagrebu kako bi redovno mogao da viđa svoju majku. Preseljenje u drugi grad ili državu otežalo bi njegovo viđanje s majkom, a to nije dobro za dete.

Vama je novembar prošao u znaku velikih događaja, budući da ste početkom meseca dobili treće dete. U jednom intervjuu ste, otprilike, rekli da ste – kao otac – nešto posebno osetili u trenutku u kom se Aleksandar, dok je još bio beba, tokom uspavljivanja podigao na ručice i nasmejao vam se. Da li je, na neki način, to bio trenutak koji je utro put činjenici da ste postali tata još dva sina?

- Taj i milion drugih, minimum.

Žene su uvredljive komentare na vaš račun neretko završavale konstatacijom "takvi su muškarci". Da li ste i vi, tokom svega što se dešavalo sa Severinom, ikada bili u fazi da kažete "sve su žene iste"?

- Hahaha, kakvo provokativno pitanje. Naravno da nisam, svaka osoba je posebna na svoj način. Naše je da naučimo da svakoga prihvatimo takvog kakav jeste, bez želje da im sudimo. Ko smo mi da sudimo drugima?

S kakvim osećanjima ćete privesti kraju 2019. godinu?

- Sve zavisi kolika će biti cena bakra krajem 2019 godine.

Izvor: Story.rs
Foto: Ivan Vučićević

Pogledajte još