Color Press Grupa u tradicionalnoj poseti Gerontološkom centru "Liman"

"Color Press Grupa", "Color Media Communications" i prijatelji kompanija, i tokom ovogodišnjih praznika, tradicionalno su posetili Gerontološki centar "Liman".

Osoblje ove ustanove i nasmejana lica štićenika, dočekali su nas u prazničnoj atmosferi sa željama da se tokom sledeće godine družimo češće i s porukom da je humanitarna pomoć potrebna, ali ne i najvažnija, jer lepa reč, osmeh i druženje znače mnogo više. 

Okupljenim korisnicima Ustanove se ispred Gerontološkog centra “Novi Sad” obratila se Ružica Vukić Rajić koja se zahvalila svima, pa i korisncima što su se okupili u tolikom broju u prepunoj sali ustanove.

Program je vodila Nataša Ilić. Na vrlo spontan i prijateljski način obratila se korisnicima centra, iskazavši radost što je uvek sa njima i što im se vraća. Pričala je o istoriji Galerije Matice srpske, što je bio odličan uvod da se predstavi direktorka GMS-a Tijana Palkovljević Bugarski, koja je pristala da doprinese pretprazničnoj atmosferi u gerontološkom centru.

U toku obraćanja, Paklovljević Bugarski je pozvala jednog od korisnika iz publike, Milana Jovanovića, koji je 30 godina radio u GMS, a koji je pristao da kaže nešto o tome. Koliko je posao u umetničkoj instituciji svakodnevno interesantan, ali istovremeno veoma odgovoran upravo je potkrepio ovaj primer.

"Gospodin Jovanović je šetao kroz stalnu postavku, učio je druge kako da se ophode prema slikama, jer one ne stoje samo na zidu, već imaju i svoju priču", rekla je ona i obećala da će zajedno sa Robertom Čobanom dogovoriti posetu korisnika centra u GMS.

Naposletku se obratio Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe koji je podsetio prisutne da su predstavnici kompanije, u okviru festivala "Novosadski Winter Fest" nedavno posetili centar, a tema je bila slavljenje Nove godine i Božića krajem 50. i 60. ih godina u starom Novom Sadu. "Značajno je da čujemo takve priče i iskustva. Potrudićemo se da to ne bude jednom do dva puta godišnje, već češće", rekao je on juče.

Nakon toga, finale današnjeg druženja u gerontološkom centru "Liman" bilo je uz poznate pop-rok hitove u izvedbi Jelene Burčer, koja je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i njenih kolega: Aleksije Vujović iz Karlovačke gimnazije i Alekse Kljajića koji ide u srednju elektro školu. Jelena - vokal, Aleksije - kahun, Aleksa - gitara. Druženje je završeno uz poneki ples, a svakako uz mnogo osmeha i pozitivne energije.

Ove humanitarne akcije organizuju se godinama, a predstavnici kompanije “Color Press Grupa”, redovno obilaze prihvatilišta, objekte dnevnih boravaka i Geronotološki centar i osim prazničnih obroka i slatkiša, upriliče i različite programe i na poklon donesu svoja novinska izdanja.

Svi građani, restorani i kompanije koji žele da učestvuju u humanitarnim akcijama Color Press Grupe (Dečije selo u Sremskoj Kamenici, Dom za decu i omladinu u Veterniku, Dom za stare “Liman”, Prihvatilište za beskućnike u Futogu..) mogu da se jave na mail-adresu: tatjana.dobanovacki@color.rs

 

Pogledajte još