Francuzi prednost daju Srbiji

BEOGRAD, 30. novembra 2010. (Beta) - Selektor Dejvis kup reprezentacije Francuske Gi Forže rekao je da je Srbija u prednosti pred finale tog takmičenja, ali da veruje da njegova ekipa može da odigra na visokom nivou i iznenadi domaćina.

"Uvek je prednost na strani ekipe koja igra pred domaćom publikom. Ipak, više od toga treba da nas zanima kako da odigramo na visokom nivou, jer Srbija ima odlične igrače. Svi pričaju o Đokoviću, a ne treba zaboraviti da je u polufinalu Tipsarević dobio oba singla i pokazao da je veliki igrač. Tu je i Troicki koji je igra veoma dobro ove sezone", rekao je Forže na konferenciji za novinare u Beogradu.

Selektor "trikolora" kazao je da još ne zna koga će suprotstaviti Srbiji.

"Dobro radimo, vežbamo još od prošle nedelje i svi su spremni. Siguran sam da će, ko god da izađe na teren, pružiti partiju na visokom nivou. Sačekajamo žreb u četvrtak i tada ćete videti ko će igrati", naveo je on.

Forže je rekao i da ekipi nedostaje povređeni DŽo Vilfred Conga, ali je podsetio da je i bez njega nacionalni tim pobeđivao ove sezone.

"Kada nemate igrača kao što je DŽo, onda je to veliki minus za ekipu. Ipak, ovaj tim je odličan i do finala smo stigli, praktično, bez Conge. Znam da će doći u Beograd da nas podrži kao navijača, a siguran sam da će u budućnosti biti važan deo naše reprezentacije", zaključio je Forže.

Forže je dodao i da mu se sviđa kako izgleda Beogradska arena i da je dobro što će se mečevi igrati pred velikim brojem navijača.

Najbolje rangirani francuski teniser Gael Monfis nije bio previše raspoložen za priču, a za povredu stopala o kojoj se pričalo prethodnih nedelja, rekao je da su je "izmislili francuski novinari".

On je dodao da mu je svejedno da li će u drugom meču singla igrati protiv Janka Tipsarevića ili Viktora Troickog.

"Potpuno mi je svejedno. Poznajem ih i obojica su odlični igrači. Ko god mi bude protivnik očekujem težak duel", kazao je 12. teniser sveta.

Drugi francuski reprezentativac Majkl Lodra ove godine je pobedio Novaka Đokovića na mastersu u Parizu.

"Dobro je što sam ga savladao jer sada imam više samopouzdanja, ali Dejvis kup je potpuno drugačije takmičenje od ATP turnira. Drago mi je što smo u Beogradu, u finalu očekujem dobar tenis i neizvesne mečeve", rekao je on.

Smeh novinara u Beogradskoj areni izazvali su Ljodra i Rišar Gaske kada su se izljubili nakon pitanja da li je tačno da se ne podnose.

Žreb za finale Dejvis kupa Srbija-Francuska održaće se u četvrtak, a dan kasnije igraće se prva dva meča u singlu. U subotu se igra dubl, a u nedelju su na programu poslednja dva duela u singlu.

 

Pogledajte još