Ana Brnabić i Aleksandar Vučić čestitali vernicima Božić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je božićnu čestitku beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i drugim poglavarima Katoličke crkve, sveštenstvu, redovništvu, monaštvu i vernicima, koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru.

- U vreme radosnih božićnih praznika, naše misli su sa zahvalnošću i iskrenim željama upućene svim našim građanima, komšijama i njihovim porodicama, koji danas slave praznik rođenja Bogomladenca - naveo je Vučić u čestitki.

On je poželeo da njihove domove i srca ispune radost, blagostanje, mir, sreća, dobro zdravlje i svaki blagoslov.

- Želim vam svako dobro i da u duhu zajedništva, mira i sloge, zajedno i blagosloveno dočekujemo sve praznike. Srećan Božić i blagoslovena Nova 2020. godina - piše u Vučeićevoj čestitki.

Božić je čestitala i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je poželela katoličkim vernicima da praznik provedu u miru, blagostanju i porodičnoj sreći.

- Božić je prilika i da se podsetimo na to da međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija doprinose da se zajedno razvijamo kao društvo. Negujući različitosti u veri, naciji i kulturi možemo ostvariti blagostanje i prosperitet i sigurnu budućnost za sve građane Srbije - navela je ona, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor: FoNet
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još