Humanitarnu egzibiciju u Beogradu pratilo 4.500 ljudi

BEOGRAD, 30. novembra 2010. (Beta) - Humanitarna egzibicija u organizaciji predsednika Teniskog saveza Srbije Slobodana Živojinovića održana je večeras pred oko 4.000 gledalaca u dvorani Pionir u Beogradu.

Pola prihoda od egzibicije, koja je upriličena povodom duela Srbije i Francuske u finalu Dejvis kupa, biće uplaćeno za sanaciju osnovne škole "Svetozar Marković" u Kraljevu, dok će ostatak biti uložen u razvoj juniorskog tenisa u zemlji.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković najavila je i da će ta institucije za pomoć Kraljevu donirati milion dinara.

Centralni meč egzibicije bio je dubl koji su na smene igrali Živojinović, Bruno Orešar i Jelena Janković protiv Emilija Sančesa, Ilije Nastasea i Anrija Lakonta.

Orešar, Jankovićeva i Živojinović su pobedili sa 6:4, pa je predsednik TŠ ostao neporažen u Pioniru u kome je u prvom kolu Dejvis kupa 1985. godine sa ostalim saigračima savladao Francusku sa 4:1.

Učestvovao je i savetnik Dejvis kup tima Srbije Nikola Pilić, kao i mnoge ličnosti iz javnog života, među kojima i glumci Dragan Jovanović i Branislav Trifunović, voditelji Milan Bošković, Ivan Ivanović i Andrijana Čortan.

Selektori ekipa bili su sadašnji i bivši predvodnici srpskih tenisera Bogdan Obradović i Radmilo Armenulić.

Sudili su, između ostalih, voditelj Ivan Zeljković, najbolji srpski plivač Milorad Čavić, predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović, pevačica Lepa Brena i glumac Dragan Bjelogrlić.

Meč su posmatrali i predsednik Svetske teniske federacije Frančesko Riči Biti, brojni ministri u Vladi Srbije, predsednik nacionalnog Olimpijskog komiteta Vlade Divac, kao i deca iz škole "Svetozar Marković".

Direktora škole Dragica Spajić zahvalila je Teniskom savezu na pomoći za sanaciju objekta oštećenog u zemljotresu koji je 3. novembra pogodio Kraljevo.

"Osposobili smo veći deo učionica, ali smo predškolsko morali da izmestimo. Dvorište, hala za fizičko, sportski tereni... sve je to neupotrebljivo", navela je Spajićeva.

Publiku su zabavljali Kiki Lesendrić i "Piloti", kao i bend "Van Gog", a dvoranu Pionir na kratko su posetili i srpski reprezentativci koji će se od 3. do 5. decembra suprotstaviti Francuzima u beogradskoj Areni.

"Sjajno je sve ovo, posebno zato što je humanitarnog karaktera. Drago mi je što se ovoliko ljudi odazvalo na ovu ideju. Bilo bi lepo kada bismo češće imali ovakve manifestacije", kazao je treći teniser sveta Novak Đoković za televiziju Prva.

Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjića nadovezao se poručivši Đokoviću da manje priča, već da se koncetriše na treninge.

"Ti igraš već u petak, ja tek u subotu, a od tebe se mnogo očekuje", kazao je u šali Zimonjić i dodao da je srpski tim danas prvi put trenirao u Areni.

des/dar

Pogledajte još