Partizan gostuje u Humskoj

BEOGRAD, 30. novembra 2010. (Beta) - Izvršni odbor Zajednice superligaša potvrdio je odluku komesara za takmičenje da se odobri zahtev Slobode Sevojno da u 15. kolu srpskog prvenstva zameni domaćinstvo i Partizan ne dočeka u Lučanima, već da gostuje u Beogradu.

Protiv odluke komesara Branislava Delića bili su samo Crvena zvezda i Vojvodina.

Zvezda zato što se, prema njenom mišljenju, tako olakšava posao Partizanu u poslednjem kolu jesenjeg prvenstva što bi navodno ugrozilo regularnost takmičenja.

Vojvodina zato što bi Sloboda Sevojno mogla da bude povlašćena u 30. kolu, kada će se možda upravo sa novosadskim timom takmičiti za treće mesto na tabeli.

"Drugi klubovi nisu imali primedbi i ocenili su da Slobodi treba izaći u susret... Zaključak je da je komesar za takmičenja postupio u skladu sa propisima i da je odluka potpuno ispravna", rekao je na konferenciji za novinare generalni sekretar Zajednice Miodrag Janković.

Sloboda je zamenu domaćinstva tražila kako bi Partizan na proleće ugostila na stadionu u Užicu, koji bi do tada trebalo da bude renoviran.

Čelnici Partizana prihvatili su taj predlog i ocenili da upravo oni snose najveći rizik, pošto će u poslednjem, 30. kolu biti gosti u Užicu, a da šampionska trka možda do tada neće biti okončana.

Predsednik Zajednice Branimir Babarogić, koji je kao kadar Zvezde i sazvao vanrednu sednicu Izvršnog odbora, izrazio je ličan stav da promene domaćinstva nije trebalo da bude.

"Nije nam bila potrebna ovakva odluka, jer tako ne bismo dali nikakvog povoda za sumnje u regularnost takmičenja. Sada će se neki repovi vući do kraja prvenstva", naveo je Babarogić.

Pogledajte još