Rezovi Magata za oporavak Šalkea

GELZENKIRHEN, 30. novembra 2010. (Beta) - Trener Šalkea Feliks Magat poslao je fudbalera sredine Džermejna Džounsa da igra za rezervni tim kluba, pošto nije zadovoljan njegovim zalaganjem.

Magat se na takav potez odlučio posle debakla u poslednjem kolu nemačke Bundeslige u kome je njegov tim poražen od Kajzerslauterna sa 0:5.

Dres rezervnog tima Šalkea, koji igra u četvrtom rangu takmičenja u nemačkom prvenstvu, zato će nositi i odbrambeni fudbaler iz Gane Hans Sarpei i vezista Aleksander Baumjohan.

"Nije mi se dopalo ponašanje Džermejna Džounsa na utakmici, kao ni ponašanje ove druge dvojice na treninzima", pojasnio je danas Magat.

Džouns je na početku sezone već ispao iz prvog tima Šalkea, ali je uspeo da se vrati u ekipu.

Šalke, međutim, i dalje igra veoma loše u nemačkom prvenstvu u kome je trenutno na 15. mestu sa svega tri boda više od poslednjeplasirane Borusije iz Menhengladbaha.

Magat, koji je sa Bajernom iz Minhena već osvajao titulu prvaka Nemačke, zato je posle poraza od Kajzerslauterna istakao da su promene neophodne. Božićne odmore igračima je skratio za pet dana, a početak jutarnjeg treninga pomerio je sa 10, na devet sati.

"Uvek sam imao, a i dalje i imam mnogo veća očekivanja od Feliksa Magata nego što je ostanak u Bundesligi", kazao je direktor kluba Klemens Tenis.

Šalke, s druge strane, igra sasvim drugačije u Ligi šampiona u kojoj je osigurao plasman u osminu finala.

Novi veliki tekst imaće u narednom kolu Bundeslige kada će u Gelzenkirhenu dočekati aktuelnog prvaka Bajern iz Minhena.

Pogledajte još