"Women in Business" u Nišu: Pogledajte otvaranje konferencije i panel "Položaj žena u medijima"

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održana je 28. novembra u zgradi Simfonijskog orkestra u Nišu. Konferenciju organizuje Udruženje "The Best Fest" i Color Media Communications, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Cilj realizacije projekta je podizanje nivoa svesti društva o važnosti veće participacije žena u vlasničkim i upravljačkim strukturama manjih i većih kompanija i preduzetnika u Srbiji, kao i unapređenje znanja i veština kod žena u oblasti razvoja inovacionog preduzetništva razmenom znanja i iskustava između potencijalnih i uspešnih preduzetnica.

Na konferenciji se govorilo o značaju ženskog inovacionog preduzetništva za privredu Srbije, uspešnim primerima dobre prakse, kao i o uticaju digitalizacije i informacionih tehnologija na preduzetništvo.

Goste je pozdravila voditeljka Dušica Dejić, koja je najavila jedinog muškog govornika, Slavišu Mihajlovića, direktora "Škole za modu i lepotu", koja iškoluje najveći broj mladih preduzetnica u Nišu.

Potom je usledio prvi panel pod nazivom "Women In MEDIA - Položaj žena u medijima" u kom su učestvovali: Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica magazina "Lepota i Zdravlje"; Maja Manojlović, TV lice, TV Pink i Snežana Dakić, novinar, a koji je moderirala Dušica Dejić, voditeljka Belle Amie TV.

U prvom panelu, uspešne urednice i novinarke pokušale su da odgovore na najznačajnija i najvažnija pitanja iz ove oblasti, pa i da prenesu svoje iskustvo i znanje o medijima i položaju žena u medjima u Srbiji.

O čemu se sve tokom panela diskutovalo pogledajte u video snimku u nastavku:

Pogledajte još