U novembru aukcija za sedamnaest RTV kuća

Za novembar su zakazane aukcije za 22 lokalna medija, pet novinskih izdavača i 17 RTV kuća, od kojih pet ima dozvolu za korišćenje regionalnih frekvencija. Rok za privatizaciju medija ističe ove godine. 

Do sada je privatizovano pet elektronskih medija, a u registru Agencije za privatizaciju je njih 67. Dozvole za emitovanje na teritoriji cele Srbije, Beograda, Vojvodine i regiona već su podeljene, a konkurs za frekvencije za lokalno emitovanje je u toku. U novembru će biti ponuđena na prodaju dva medija sa regionalnim TV dozvolama − Ibarske novosti čije TV Kraljevo ima regionalnu dozvolu i TV Pirot i tri regionalna radio-emitera, Radio Sombor i Radio Jagodina preduzeća Novi put i Radio Krajina iz Negotina. 

Za lokalne dozvole za TV emitovanje prijavili su se RTV M iz Sremske Mitrovice, „Jasenica“ iz Smederevske Palanke, RTV Vrnjačka Banja, Informativni centar Priboj, TV Leskovac, i RTV Sokobanja, kao i dve stanice koje već imaju regionalne radio−frekvencije − jagodinski „Novi put“ i negotinska RTV „Krajina“. Na aukciji će se pored ovih RTV kuća u novembru naći i Radio Srbobran, RTV Ćuprija, Radio Leskovac, Radio Ljubovija, Radio Drina iz Malog Zvornika i Radio Novi Bečej.(„Pregled“)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.