Zahvat uspeo, u Šešeljevoj krvi tragovi lekova

HAG, 1. decembra 2010. (Beta) - Medicinska intervencija kojoj je oktobra bio podvrgnut optuženi Vojislav Šešelj bila je uspešna, izvestili su lekari pretresnog veća Tribunala u Hagu, rekao je u sredu predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti.

Tokom rasprave o stanju u postupku, sudija Antoneti je kazao i da je, posle Šešeljevih nedavnih tvrdnji da ga neko truje, obavljena analiza njegove krvi i da su nađeni samo tragovi lekova koji su mu prepisani.

"Pošto ste vi govorili o mogućem trovanju, provereno je prisustvo oko 2.000 supstanci koje bi vas mogle trovati u vašoj krvi i nijedna nije nađena. Nađeni su samo tragovi lekova koje uzimate", rekao je sudija Antoneti.

Predsedavajući sudija je rekao i da, po nalazima lekara posle zahvata kojem je Šeselj podvrgnut zbog srčane aritmije i tahikardije, optuženi pati od nedostatka kalijuma u krvi.

"Prema tome, nema razloga za brigu u bliskoj budućnosti", ocenio je Antoneti, dodavši da veće čeka i nalaze trojice međunarodno priznatih specijalista o Šešeljevom zdravstenom stanju. Sudija Antoneti je procenio i da bi se rasprava o Šešeljevom zahtevu za oslobađanje, po završetku dokaznog postupka optužbe, mogla održati "u februaru ili martu".

Pogledajte još