Pukanića je ubio Milovanović

BEOGRAD, 1. decembra 2010. (Beta) - Svedok Tomislav Marjanović označio je u sredu optuženog Željka Milovanovića kao neposrednog izvršioca ubistva vlasnika hrvatskog nedeljnika Nacional Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića u Zagrebu, 23. oktobra 2008. godine.

"Milovanović je bio zadužen za eksploziv i skuter. Njega sam prepoznao kao čoveka sa kacigom na snimku sigurnosnih kamera koji je objavljen posle ubistva Pukanića. To je sigurno bio on", svedočio je Marjanović video vezom iz Zagreba na suđenju pred Specijalnim sudom u Beogradu grupi Sretena Jocića, zvanog Joca Amsterdam, optuženoj za ubistvo Pukanića.

Marjanović, koji je na suđenju delu grupe koja je osuđena u Hrvatskoj bio svedok saradnik, odgovorio je na pitanje zamenika tužioca za organizovani kriminal Jovice Jovanovića da je Milovanovića prepoznao po hodu i držanju.

"Šepao je, a pričao mi je da je ranjen u nekoj pljački banke. Milovanović je bio dosadan s tim njegovim objašnjavanjima kako on može da podmetne eksploziv i da usmeri eksploziju. Video sam daljinski za eksplozivnu napravu (kojom je ubijen Pukanić) a Milovanović mi je rekao da mu je daljinski napravio jaran iz Cazina", rekao je Marjanović u nastavku svedočenja koje je počelo u utorak.

Pogledajte još