Imali smo loš pristup i ponavljali greške

HIMKI, 1. decembra 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je da su crno-beli doživeli ubedljiv poraz od ruskog Himkija zbog lošeg pristupa i ponavljanja grešaka.

"Delovali smo veoma neuigrano i stalno ponavljamo neke greške. Delimično je to zbog činjenice da smo doveli novog plejmejkera. Utakmicu smo izgubili zbog pristupa. Himki je odigrao dobro, a kada smo pokušali sa agresivnom odbranom ušli smo u problem sa ličnim greškama", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Himkiju.

Partizan je večeras protiv istoimene ruske ekipe izgubio sa 92:65 i propustio priliku da dodje na korak do plasman u sledeću fazu Evrolige.

"Znali smo gde dolazimo i koliko je Himki kvalitetna ekipa. Poseduju odličnu ekipu, a večeras su bili izuzetno motivisani, jer su samo pobedom mogli da sačuvaju šansu za plasman u Top 16 fazu", kazao je trener beogradske ekipe.

Trener Himkija Serdjo Skariolo kazao je da je prezadovoljan igrom i pobedom.

"Doprinos svih igrača je veliki, ovo je prva utakmica posle sedam nedelja da su svi košarkaši bili u sastavu. Još uvek neki od njih nisu u idealnoj formi, što se jasno vidi", istakao je Skariolo posle utakmice.

Ruska ekipa večeras je zabeležila treću pobedu u Evroligi.

"Ova ubedljiva pobeda je jako bitna ne zbog plasmana, već i zbog samopouzdanja koje nam je u poslednje vreme palo. Odigrali smo najbolju utakmicu i sada moramo da steknemo kontinuitet. Naš cilj je da dobijemo dve od sledeće tri utakmice u Evroligi. Mislim da će u ovoj grupi sve biti odlučeno u poslednjem kolu", rekao je Skariolo.

 

Pogledajte još