USPONI I PADOVI: Nisam volela kada me zovu Lepa Brena!

Izgleda da sam se rodila spremna za sve uspone i padove. Pričala sam često da nisam volela što su me prozvali Lepa Brena, započela je pevačica priču.

- Te 1982. godine, kada smo “Slatki greh” i ja snimili album “Čačak, Čačak”, pevali smo na popularnoj Hit paradi. Otišla sam u Brčko da s mamom Ifetom sašijem kostim prilično otvorenog topa - rekla je Brena i dodala:

- Ušili smo perlice u kosi, uspela sam da kupim i ručno izrađene sandale kod Kralja u Beogradu. Taj mi je trenutak bio preloman, jer jednom kad se naviknete na udobnu obuću, težite joj čitavog života.

Međutim šta se dogodilo? Reditelj Hit parade izbacio je snimak Breninog nastupa i dao je legendarnom Milovanu Iliću Minimaksu da se malo poigra sa istim.

- Jedne nedelje, dok sam ručala, čula sam ga kako na televiziji najavljuje devojku Lepu Brenu koja kad peva – ruše se zgrade i događa se potres. Pomislila sam da mi je neko ukrao identitet jer sam bila samo Brena, ali od toga dana sam postala i Lepa - ispričala je Lepa Brena.

Pevačica je objasnila i da njen početak nije bio lak i da se susretala sa mnogim problemima:

- Nije bilo lako! S godinama sam doživela mnoge predrasude pa tako i diskriminaciju samo zato jer sam žena. Čak su mi uskraćene i nagrade. Kod nas je važilo pravilo da ne možete biti lepi, uspešni i pametni. Uvek je teško kada vas omalovažavaju. Naravno da je nekima smetala i moja plava kosa, kao i to što pevam narodnu muziku. Neverovatno mi je da još postoje oni koji ne shvataju da izvodim i pop i folk. Nikad nisam bila devojka i žena koja odustaje - ispričala je.

Izvor: Espreso.rs
Foto: lepabrenaa/Instagram

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.