Četvrti "Novosadski Winter Fest" završen spektakularnim nastupom "Muzike srca" na balkonu Vojvođanske banke

Sinoć je na Trgu slobode završen četvrti po redu „Novosadski Winter Fest“ uz sjajne interpretacije Novosadskog damskog hora na Raspevanoj jelci, “Muziku srca” na balkonu Vojvođanske banke i svirku benda “DO RE MI” na bini festivala.

Kao i prethodne tri godine, svakog dana na Singing Christmas Tree nastupali su horovi dece i odraslih, koji su pevali božićne i novogodišnje pesme.

Nastupom hora Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva "Irida", pretposlednje večeri festivala, dobili smo i 12. jezik na kom se pevalo na Raspevanoj jelci. Do sada, članovi hora pevali su na: srpskom, engleskom, mađarskom, nemačkom, hrvatskom, rusinskom, slovačkom, ruskom, ladino, hebrejskom i slovenačkom jeziku.

Organizovani su nastupi bendova na muzičkoj bini, posetioci su uživali u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica”, a bili su dostupni i suveniri, novogodišnji ukrasi i prirodne jelke sa busenom.

Ono na šta smo posebno ponosni je da je Internet portal “European Best Destinations”, koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom, svrstao “Novosadski Winter Fest” među najbolje božićne markete na Starom kontinentu, i to nakon samo tri godine postojanja. Glasanje je završeno 10. decembra, a “Novosadski Winter Fest” ušao je u top 10, čime se automatski kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine, o čemu više možete pročitati OVDE.

Održane su razne aktivnosti na različitim lokacijama širom grada: predavanje o tome kako su se slavili Božić i Nova godina u starom Novom Sadu, pre Drugog svetskog rata; Božićni koncert u Muzeju Vojvodine, vođenje ture kroz kolekciju Galerije Matice srpske sa posebnim osvrtom na motive praznovanja i slavlja; Božićni filmski marathon; tematska tura “Novosadske crkve i hramovi”, Dog Show, Egg & Spoon Race, i mnogi drugi potpuno besplatni sadržaji.

U okviru projekta humanitarnog karaktera pod nazivom „Budi heroj“, a na manifestaciji „Novosadski Winter Fest“, podelili smo novogodišnje paketiće za gluvonemu decu, decu Udruženja atrofičara, decu iz naselja Veliki rit, kao i decu koja boluju od dečje i cerebralne paralize, a sa prijateljima iz NS PARTY TEAM - organizacije najboljih novosadskih DJ-eva, podelili smo 400 paketića mališanima uzrasta od dve do devet godina.

Od prošle godine, u sklopu festivala, na Trgu se nalazi  Hanukija, svećnjak na kojem se tokom jevrejskog praznika Hanuka svaki dan pali po jedna svetljka. Svetlo na Hanukiji zapalili su Alona Fišer Kam, ambasadorka Izraela u Srbiji, i Mirko Štark ispred Jevrejske opštine Novog Sada i hora “Hašira”.

Svake subote festival je posetio i Deda Mraz koji je izvlačio dobitna pisma iz BIG sandučeta, a sa kojim su mališani i svi ostali posetioci mogli da se slikaju.

Tu su bili i "Novogodišnji fijaker" u kojem su posetioci mogli da se provozaciju po centru grada, "Old Timer Photo-Boot", "WinterFest kapija" i "Krila Anđela" za fotografisanje, ali i "WinterFest  osmatračnica" sa koje su Novosađani i turisti mogli iz "ptičje perspektive" da fotografišu Trg slobode. Takođe, bila je organizovana i tradicionalna prodaja jelki sa busenom, dečija igraonica u slami, "Food & Wine Square", tematska izložba novosadskih fotografa, kao i "Carousel", vrteška na kojoj su najmlađi i ove godine mogli da uživaju u vožnji.

Podsećamo da Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije, od samog početka organizovanja ove manifestacije podržava “Novosadski Winter Fest” kao generalni sponzor Raspevane jelke.

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne tri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju HBO Color Media Events i kompanija Color Media Communications i Ninamedia. 

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici - Novosadski Winterfest

Pogledajte još