POSLEDNJE PUTOVANJE NAJPOZNATIJEG SRPSKOG PUTNIKA: Preminuo Slobodan Mićić - voditelj emisije "Svet na dlanu"

Najpoznatiji srpski putnik Slobodan Mićić je u 76 godini, posle duže bolesti, otišao na poslednje putovanje.

Obožavan kao vodič, voljen kao šef Interkontinentalnog odeljenja, poštovan kao direktor u "Putniku", cenjen kao vlasnik prve privatne turističke agencije "Kon tiki", Slobodan Mićić je većini najpoznatiji po beskrajno zanimljivim putopisima "Svet na dlanu" koje je radio sa suprugom Marijom Škiljaicom Mićić.

Ekonomista po obrazovanju, a svetski putnik po opredeljenju, srpske turiste je odveo u najudaljenije kutke planete - od Ugande do Galapagosa, od Fidžija do Islanda, čiji je bio počasni konzul.

Otvorio je vrata mnogih destinacija na kojima srpski turisti sa uživanjem i danas provode godišnji odmor. Približio nam je nesvakidašnja mesta, "čudnu" hranu, zanimljive običaje i naučio građane Srbije kako se putuje sa stilom. Voleo je Grčku, a naročito Atinu, gde je proveo "medeni mesec". Verovao je da će Turska postati turistička velesila, egipatski turistički radnici su mu se klanjali zvali su ga Abu Sloba, a Italijani su ga kratko zvali Boba.

Poslednje godine posvetio je promociji Srbije, jer je bio zaljubljen u našu zemlju - u Dunav, u Ivanjicu, u Vrnjačku Banju, u salaše i planine.

Slobodan Mićić je umeo da putuje i uživa u putovanjima. Umeo je da zabavlja turiste koji su mesec dana autobusom putovali do Kaira.

Svi su mu zavideli na putovanjima, a Slobodanu Mićiću treba zavideti na tome što sa putovanja nije donosio suvenire, već prijatelje.

Izvor: Novosti
Foto: Svet na dlanu - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još
2 komentara
  1. Momčilo Popović says

    Nažalost nisam ga lično poznavao ali sam obožavao sve njegove emisije. Veliki čovek, čovek kome sam jedino zavideo u pozitivnom smislu. Neka ti je večna slava i hvala ti u ime svih koji su upoznali svet kroz tvoja putovanja.

  2. Anđa says

    Hvala, dobri čovječe! Vječni ti mir i pokoj.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.