Poslanike zanimaju Telekom, svinjska kuga, poplave

BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - Poslanici Skupstine Srbije u četvrtak su u okviru vremena za postavljanje pitanje tražili od nadležnih odgovore vezane za prodaju Telekoma, pojavu svinjske kuge u Sremu, kao i o plaćanju socijalnog osiguranja i o nadoknadi za štetu od poplave.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Konstantin Arsenović pitao je zašto oko 230 meštana Velikog sela u beogradskoj opštini Palilula koji su još 2006. pretrpeli štetu zbog izlivanja Dunava do danas nisu dobili nikakvu nadokanadu.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Arsen Đurić pitao je premijera Mirka Cvetkovića da li će "uraditi dobru stvar za građane" i povući odluku o prodaji Telekoma koji je, kako je naveo, najstabilinija srpska kompanija.

Šef poslanikče grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović pitao je da li je predsednik Srbije Boris Tadića dobio odgovor na pitanje koje je svojevremeno postavio kao ministar za telekomunikacije o tome da li je bilo korupcije u vreme prve prodaje Telekoma.

Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović upitao je premijera Mirka Cvetkovića i ministra poljoprivrede Sašu Dragina kako je moguće da se na najorganizovanijoj farmi svinja u Sremu pojavi svinjska kuga a da se kamionima zaražene životinje transportuju u neka mesta iza Zrenjanina.

Pogledajte još