Švedska pomoć reformi državne uprave

BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - Srbija i Kraljevina Švedska potpisale su u četvrtak u Beogradu sporazum kojim će biti obezbeđena pomoć Stokholma reformi državne uprave u Srbiji u periodu od 2010. do 2013. u vrednosti od 2,1 milion evra.

"Potpisivanje ovog sporazuma svedoči da švedska vlada snažno podržava ulazak Srbije u EU, i to će činiti i u budućnosti, sve dok Srbija ne postane punopravna članica. Švedska je jedan od najvećih bilateralnih donatora u Srbiji... Godišnja pomoć Švedske Srbiji je veća od 12 miliona evra", rekao je ambasador Švedske u Beogradu Krister Asp.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanom Markovićem rekao da je jedan od osnovnih ciljeva sporazuma podrška srpskim reformskim naporima na putu pridruživanja EU.

"Drugi cilj je da se obezbedi da Srbija dobije jednu transparentnu vladu koja će biti u potpunosti u skladu sa evropskim vrednostima. Još jedan naš cilj je da pomognemo srpskoj vladi da dobije jednu efikasnu državnu upravu koja će pre svega služiti na dobrobit građana Srbije", poručio je Asp.

Pogledajte još