Tuna i losos rolne sa spanaćem

Šef kuhinje Grand Casino Beograd, Jovica Nešković, vam preporučuje kako da osvežite prazničnu trpezu:

Sastojci: spanać 250 gr, tuna filet 80gr, losos filet 80 gr, šampinjoni 80gr, brašno100 gr, jaje 1komad, so 3 gr, biber 1 gr, maslinovo ulje 25. ml,

Priprema - Prečistiti spanać i pažljivo oprati, zatim kratko izblanširati spanać i ohladiti (da izgleda kao kupus za savijanje sarme). Raširiti spanać na papiru za pečenje ili alu foliji.

Pažljivo ga prosušiti, a zatim na spanać staviti filet tune, na tunu propržene pečurke na listiće, pa na pečirke staviti filet lososa. Fileti tune i lososa moraju biti iste veličine. Sa spanaćem sve to pažljivo urolovati kao sarmu i ohladiti, da bi se stegla.

Kada se dobro ohladi celu rolnu od spanaća umočiti u gustu masu za palačinke. Pržiti u dubokom ulju a zatim iseći na komade i servirati na tanjir. Maslinovo ulje izblendovati sa malo svežeg spanaca i soli da se dobije zelenkasto ulje kojim možemo ukrasiti tanjir.

Maestralni Jovića Nešković odaje vam i jednu malu tajnu: "Skrenuo bih pažnju, da ribe obavezno budu sveže, jer se serviraju termički polu-obrađene – do 40%, upravo da bi se sačuvao taj poseban ukus sveže tune i lososa"

I za kraj vam poručuje, da ukoliko prvi pokušaj ne ispuni Vaša očekivanja pokušajte ponovo, i ne zaboravite da je nezaobilazan dodatak svim dobrim jelima pažnja i ljubav.

Pogledajte još