Expo zim

Za do 20 odsto jeftinija ski oprema,  ski pas sa popustom od 10 odsto u domaćim ski centrima, zimovanje sa popustom od 15 odsto, deo su ponude ovogodišnjeg 25. Međunarodnog sajma zimske opreme, turizma i rekreacije "Expo - zim 2010" na Beogradskom sajmu.

Sajam je uz pristustvo ministarke za omladinu i sport Snežane Samardžić Marković, otvorio proslavljeni slovenački skijaš Boris Strel.

Na sajmu se prvi put u Srbiji predstavljaju najoznatija sklijališta iz Francuske "Tri doline" i Val Torens, svoju ponudu predstavlja i deset najpoznatijih slovenačkih ski centara, kao i ski centri iz Austrije.

Cene

Zimske cipele marke Salomon mogu se kupiti za 13.490, 12.490 ili 19.650 dinara, dukserice koštaju od 2.500 do 5.000 dinara, kape od 300 do 2.000 dinara. Skije koštaju 73.390  dinara, ciplele za skijanje od 39.990 do 28.390 ili 7.990 dinara.

Može se kupiti skijaška, planinarska, fitnes i kamp oprema, najnoviji modeli skija, sanki, snoubordova, cipela, vezova, kapa, naočara...

Polovna oprema je pravo rešenje za one koji bi da idu na skijanje sa što manje novca. Prodavci nas uveravaju da u ponudi imaju  najbolje modele skijaških cipela koje koštaju od 30 do 50 evra i skija od 30 do 100 evra. Svi odreda tvrde da je njihova oprema odličnog kvaliteta i veoma očuvana.

- Ako neko malo prokliza cipelama, ili je staza loša sa malo snega česta su oštećenja opreme, mi međutim, kupujemo opremu od dobrih skijaša i imamo u ponudi dobre ski cipele koje mogu da traju više od deset godina.

Kopaonik, Zlatibor, Stara Planina

Ana Jovanović, predstavnica za odnose s medijima Javnog preduzeća Skijališta Srbije kaže da je ovo preduzeće pripremilo brojne novine za posetioce Kopaonika, Stare Planine i Zlatibora. 

- Na Kopaoniku su postavljene tri nove žičare, postavljena su dva vezna lifta između Karamana i Malog karamana, kapaciteta 700 skijaša na sat. Tornik na Zlatiboru biće bogatiji za još jedan ski lift. Ski lift sidro gradi se na lokaciji Krnevo plandište, kapaciteta 1100 skijaša na sat.

JP Skijališta Srbije dobilo je ove godine i sertifikate Međunarodne skijaške federacije za ukupno šest ski staza na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj Planini, koji potvrđuju da staze ispunjavaju sve uslove  predviđene međunarodnim standrarima, što znači da će u Srbiji biti moguće organizovanje svih međunarodnih takmičenja u alpskom skijanju i snoubord disciplinama.

Oni koji se opredele za zimovanje u inostranstvu mogu se odmore u Banskom ili Borovecu u Bugarskoj , popusti su i do 20 odto za "first minute" uplate. Polupansion od sedam dana  u hotelu "Templier"u Bugarskoj je 160 evra,

Na sajmu su predstavljeni novi modeli guseničara, skutera, motornih sanki i najnoviji program prateće zimske automobilske opreme - zimske gume, lanci za sneg i nosači skija.

Tokom trajanja sajma u Hali 1 biće postavljena pista za vožnju skejtova i “BMX” bicikla, a svoje veštine demonstriraće gosti iz Francuske i Holandije. Biće organizovano i takmičenje u penjanju na veštačku stenu, sa nagradama za posetioce.

Sajam je  otvoren do nedelje, 4. decembra. Cena ulaznice je 250 dinara, a radno vreme od 10 do 20 sati.
 

 

Pogledajte još