NOVI SAD ZA POČETNIKE: Interaktivna radionica za mlade Novosađane

Color Media Communications u saradnji sa UGRIP-om, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada, organizuje interaktivne radionice za mlade Novosađane koji će kroz pozorišne predstave zainteresovanim građanima prikazivati istoriju Novog Sada po centru grada, na različitim lokacijama.

Deca između 12 i 16 godina koja žele da se oprobaju u ovim radionicama, koje će se voditi na srpskom i engleskom jeziku, treba da se do 15. januara jave na mejl: milica.savic.cpg@gmail.com

Mladi Novosađani proći će obuku sa Leonom Šurbanovićem, predsednikom UGRIP-a (Urbana gerila, ratnici iz podzemlja) udruženja koje već decenijama brine o čistoći i uređenju Petrovaradinske tvrđave kako delova iznad zemlje, tako i podzemnih laguma.

Prve interaktivne radionice u centru grada organizovaće se 1. februara, na Dan grada, kada će mladi Novosađani, nakon obraćanja licenciranog turističkog vodiča, predstavnicima stranih delegacija, gostima Grada i građanima kroz pozorišne predstave prikazati istoriju Novog Sada na potpuno drugačiji način.

Nakon toga, svake prve subote u mesecu, građani i gosti grada će imati prilike da upoznaju Novi Sad u društvu mladih Novosađana.

Cilj organizatora je da sami Novosađani što bolje upoznaju svoj grad kako bi priče o njegovoj bogatoj kulturno-istorijskoj baštini mogli da prenesu i drugima.

Foto: CMC

Pogledajte još