Vikiliks ostao bez domenskog imena

0

STOKHOLM, 3. decembra 2010. (Beta) – Američka firma EvriDNS (EveryDNS) koja obezbeđuje domenska imena internet sajtovima, saopštila je u petak da je ukinula domensko ime "wikileaks.org".

STOKHOLM, 3. decembra 2010. (Beta) – Američka firma EvriDNS (EveryDNS) koja obezbeđuje domenska imena internet sajtovima, saopštila je u petak da je ukinula domensko ime “wikileaks.org”.

EvriDNS je saopštio da ne pruža više uslusge sajtu organizacije “Vikiliks” nakon što je on postao meta “višestrukih (sajber) napada” primenom metode “distribuirano odbijanja usluga”, javila je agencija Asošijeted pres.

Napadi su “ugrozili stabilnost” infrastrukture EvriDNS-a, to jest pružanje usluga za gotovo 500.000 drugih veb sajtova, navodi se u saopštenju, koje se pojavilo nakon što je internet provajder Amazon ukinuo hosting Vikiliksu a prenosi sajt Msnbc.msn.com. Kako je u četvrtak saopštio Amazon, razlog za ukidanje nisu ni sajber napadi na Vikiliks niti pritisak američkih vlasti.

Nakon što mu je sajt u četvrtak uveče nestao sa Interneta, Vikiliks je preko socijalne mreže Tviter (Twitter) zatražio finansijske donacije i saopštio da ga masovni sajbernapadi “čine jačim”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.