Uspostavljen saobraćaj između Ljubovije i Bajine Bašte

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Saobraćaj je od petka ujutru ponovo uspostavljen na desetom kilometru deonice magistralnog puta M-19.1 između Ljubovije i Bajine Bašte, gde se izlila reka Drina, saopštilo je javno preduzeće "Putevi Srbije".

Put je bio prekinut u dužini od sto metara. Na tridesetom kilimetru puta Ljubovija - Mali Zvornik saobraćaj je i dalje u prekidu u dužini od 500 metara. "Putevi Srbije" pozivaju vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Za saobraćaj je ponovo, usled blagog povlačenja Lima i njegove stagnacije, otvorena deonica magistralnog puta Prijepolje-Bijelo u mestu Strugovi. Nivo Lima kod Prijpolja opao je tokom noći za 30 santimetara, a u petak ujutru u stanici Hidrometeorološkog zavoda izmeren nivo od 340 santimtara.

U naletu vodene stihije, u noći između četvrtka i petka je oštećen most u Brodarevu koji je povezivao oko deset sela sa centrom opštine. Tokom noći proglašeo je i vanredno stanje u opštini Prijepolje, a o razmerama štete još je teško govoriti. Po vodom je više stotima objekata a evakuisano je oko 50 ljudi.

Pogledajte još