Derbi Zvezde i Vovjvodine

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Utakmicama 15. kola u subotu i nedelju završiće se jesenji deo sezone u fudbalskoj Super ligi Srbije.
Titulu jesenjeg prvaka već je osigurao Partizan, koji će u subotu od 13 sati igrati sa Slobodom Sevojno. Meč će se, na zahtev Slobode, igrati u Beogradu umesto u Lučanima, kako bi crno-beli u prolećnom delu sezone stigli na renovirani stadion u Užicu.

Odluka da se Slobodi izađe u susret izazvala je velike polemike u javnosti, a uprave Crvene zvezde i Vojvodine su ocenile da je rukovodstvo Super lige time prvenstvo učinilo neregularnim i da se time favorizuje večiti rival i trostruki uzastopni šampion Partizan.

Zvezda je ocenila da se time favorizuje večiti rival i trostruki uzastopni šampion Partizan, dok je mišljenje Vojvodine da je zbog takve odluke povlašćena Sloboda, koja će u poslednjem kolu, kada bi moglo da se odlučuje o učešću u Evropi, biti domaćin.

Beogradski i novosadski crveno-beli sutra će od 18 sati igrati derbi kola na stadionu Zvezde. Vojvodina će tada pokušati da ponovi podvig iz duela sa Partizanom, kada je slavila sa 2:0 i crno-belima nanela jedini dosadašnji poraz u Super ligi ove sezone.

Partizan trenutno ima 37 bodova, Zvezda 34, a Vojvodina 31.

Četvrti je sa 28 bodobva Rad, koji u Ivanjici gostovati kod Javora.

Sloboda je na petom mestu sa 23 boda, a sledi je Jagodina, koja će dočekati sedmoplasirani Spartak u jedinom nedeljnom susretu kola.

Smederevo će biti domaćin Inđiji, OFK Beograd će gostovati kod poslednjeplasiranog Čukaričkog, BSK će dočekati Borac, dok će Hajduk putovati na megdan Metalcu.

Pogledajte još