The Economist #Svetu2020: Pogledajte panel "Evropa 2020: Čujete li “Odu radosti” ili je to neka druga pesma?"

Osma konferencija “The Economist: Svet u 2020” održana je 11. decembra u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Učesnici su ove godine razgovarali o tome šta nas očekuje u 2020. godini, ali i narednim godinama koje dolaze.

U prvom panelu pod nazivom "Evropa 2020: Čujete li “Odu radosti” ili je to neka druga pesma?", koji je moderirao Borislav Despotović, novinar RTV, učestvovali su:
Nj.E. Gordan Bakota, ambasador Republike Hrvatske u Srbiji; Roman Weixler, privremeni otpravnik poslova ambasade Slovenije; Nj.E. Tarzan Milošević, ambasador Crne Gore u Srbiji; Nj.E. Aida Smajić, ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji; Nj.E. Iztok Jarc, ambasador Slovenije u Srbiji i Srđan Majstorović, CEP, predsednik Upravnog odbora.

Gordan Bakota, ambasador Hrvatske u Srbiji, rekao je da nema razloga pesimizmu i da bi zemlje trebalo da se okrenu reformama.

- Bitno je da sve zemlje koje planiraju ući u EU odmah krenu u reformske procese, kako bismo motivisali članice da nastave sa politikom proširenja, rekao je on i dodao da region treba EU, ali i EU treba i nas, kako bi nastavila tu politiku proširenja.

Aida Smajić je rekla: - Integracija svih zemalja Zapadnih Balkana je bitna, ali moramo imati prvo podršku svojih prvih suseda i moramo ići na rešavanje svih otvorenih pitanja, kako bi put ka reformi išao brže.

O čemu se sve tokom panela diskutovalo pogledajte na video snimku u nastavku:

Foto: CMC

Pogledajte još