Još jedna uznemirujuća izjava Fejta

BEOGRAD, 3. decembra 2010.(Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je u petak u Beogradu da su izjave predstavnika Evropske unije na Kosovu Pitera Fejta "uznemirujuće" i da se mogu protumačiti kao poziv na nasilje.

"To je još jedna u nizu uznemirujućih Fejtovih izjava koja se može protumačiti kao poziv na nasilje. Međunarodni predstavnici na Kosovu, pogotovo u ovakvim trenucima, trebalo bi da vode računa o izjavama koje daju jer one mogu na ozbiljan način destabilizovati ionako krhku situaciju na Kosovu", rekao je Jeremić.

Fejt je u četvrtak rekao u Briselu da je "prilično iznenađen izjavom srpskog predsednika Borisa Tadića na samitu OEBS-a u Astani da će svaka promena realnog postojećeg stanja na Kosovu prekinuti dijalog s Prištinom.

"Predsednik Tadić je govorio o tome da ne možete pregovarati sa nekim ko prema vama vrši nasilje. Ne može biti dijaloga ako albanska strana u bilo kom trenutku pokuša da sprovede nasilje na bilo kom delu teritorije pokrajine", rekao je Jeremić posle razgovora sa svojim kiparskim kolegom Markosom Kiprijanuom.

Pogledajte još