Još jedna uznemirujuća izjava Fejta

0

BEOGRAD, 3. decembra 2010.(Beta) – Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je u petak u Beogradu da su izjave predstavnika Evropske unije na Kosovu Pitera Fejta "uznemirujuće" i da se mogu protumačiti kao poziv na nasilje.

BEOGRAD, 3. decembra 2010.(Beta) – Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je u petak u Beogradu da su izjave predstavnika Evropske unije na Kosovu Pitera Fejta “uznemirujuće” i da se mogu protumačiti kao poziv na nasilje.

“To je još jedna u nizu uznemirujućih Fejtovih izjava koja se može protumačiti kao poziv na nasilje. Međunarodni predstavnici na Kosovu, pogotovo u ovakvim trenucima, trebalo bi da vode računa o izjavama koje daju jer one mogu na ozbiljan način destabilizovati ionako krhku situaciju na Kosovu”, rekao je Jeremić.

Fejt je u četvrtak rekao u Briselu da je “prilično iznenađen izjavom srpskog predsednika Borisa Tadića na samitu OEBS-a u Astani da će svaka promena realnog postojećeg stanja na Kosovu prekinuti dijalog s Prištinom.

“Predsednik Tadić je govorio o tome da ne možete pregovarati sa nekim ko prema vama vrši nasilje. Ne može biti dijaloga ako albanska strana u bilo kom trenutku pokuša da sprovede nasilje na bilo kom delu teritorije pokrajine”, rekao je Jeremić posle razgovora sa svojim kiparskim kolegom Markosom Kiprijanuom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.