Odloženo suđenje Bosiljki Mladić

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Suđenje Bosiljki Mladić, supruzi haškog optuženika Ratka Mladića, odloženo je u petak za 5. april 2011. godine zbog spajanja dve optužnice, pošto je Tužilaštvo jutros sudu dostavilo novu optužnicu.

Pored optužnice za nedozvoljeno držanje oružja nađenog u porodičnoj kući u Beogradu, Prvom osnovnom sudu jutros je dostavljana nova optužnica koja Bosiljku Mladić tereti za nađenih 60 puščanih metaka i 26 patrona za lovačku pušku.

Advokat optužene Miloš Šaljić rekao je novinarima da Tužilaštvo na taj način kupuje vreme i da stvara sliku u javnosti da nešto radi i istakao da on i njegova klijentkinja nisu dobili novu optužnicu.

"Cilj podizanja nove optužnice jeste da proces traje što duže i da bi bio aktuelan, odnosno kako bi se na taj način dodvorili nalogodavcima", kazao je Šaljić i ocenio da se na porodicu Ratka Mladića "vrši veliki pritisak".

Članovi i simpatizeri SRS su pre početka suđenja ispred Palate pravde protestovali zbog suđenja Bosiljki Mladić. Obezbeđenje u Palati pravde zatražilo je od okupljenih da iznesu transparente iz zgrade suda, zbog čega je u jednom trenutku došlo do koškanja, ali je incident izbegnut, javio je reporter agencije Beta.

Pogledajte još