DA POBEDIMO SVA ISKUŠENJA U MIRU I DOSTOJANSTVU: Predsednik Aleksandar Vučić čestitao Božić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima.

- Vaša Svetosti, neka ovaj Božić donese Vama lično, monaštvu, sveštenstvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve, svako dobro i blagoslov. Neka nam ovaj sveti praznik Hristovog rođenja donese mudrost i istrajnost kako bismo učvrstili neprolazne moralne i duhovne vrednosti koje ujedinjuju ljude i koje otvaraju naša srca za svako dobro delo - naveo je Vučić.

Želimo da nam radosni praznik rođenja Bogomladenca, istakao je on, da snagu da pobedimo sva iskušenja u miru i dostojanstvu.

- Posebno ove godine želim da čestitam Badnji dan i nastupajući Božić episkopima srpske crkve u Crnoj Gori i verujućem srpskom narodu u Crnoj Gori, koji najradosnije praznike dočekuje sa strepnjom i zabrinutošću zbog teških prilika u kojima se nalazi - naglasio je predsednik Srbije.

- Molimo se Gospodu da nam podari veru da zajednički možemo da stvorimo bolji i srećniji život za sve nas i našu decu, da nam daruje bratske ljubavi kako bismo što više učvrstili temelje naše države u kojoj će svi ljudi dobre volje moći da žive u miru i blagostanju i da nam ojača nadu da ćemo svaki Božić sve radosnije dočekivati uz svevremeni pozdrav - "Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi - naveo je Vučić u božićnoj čestitci.

Izvor: Tanjug
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Pogledajte još