Đoković pobedio Simona, Srbija izjednačila

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Dejvis kup reprezentacija Srbije izjednačila je na 1:1 protiv Francuske u finalu tog takmičenja, pošto je Novak Đoković u Beogradskoj areni savladao Žila Simona sa 6:3, 6:1, 7:5.

Ranije istog dana Francuska je povela u finalu, jer je Gael Monfis pobedio Janka Tipsarevića sa 6:1, 7:6, 6:0.

U subotu se od 15 sati igra meč parova, u kojem će se Nenad Zimonjić i Viktor Troicki sastati sa Arnoom Klemonom i Majklom Ljodrom.

Srbija prvi put igra u finalu Dejvis kupa, Francuska 16. put, a osvojila je devet trofeja.

Obojica tenisera su dobro igrala na početku meča, pošto su u prvih šest gemova dobro servirali i sigurno osvajali poene.

U sedmom gemu, koji je trajao više od 15 minuta, Djoković je uspeo da oduzme servis Simonu i da povede sa 4:3.

U sledećem gemu srpski teniser bez previše poteškoća poveo je sa 5:3, a zatim je napravio još jedan brejk i priveo set kraju u svoju korist.

Najbolju igru srpski teniser pružio je u drugom setu, u kojem je Simonu dozvolio da osvoji samo jedan gem.

Djoković je u ovom delu meča napravio dva brejka, u četvrtom i šestom gemu i na najbolji način najavio pobedu za izjednačenje u ukupnom rezultatu finala Dejvis kupa.

Najbolje rangirani srpski teniser je već u trećem gemu trećeg seta napravio novi brejk, a veoma brzo nakon toga poveo je i sa 3:1.

Činilo se da će Djoković do kraja seta imati lak posao, ali je Simon u nastavku znatno popravio svoju igru i pružio jači otpor.

Francuz je uspeo u desetom gemu da oduzme servis Djokoviću i izjednači na 5:5. Ipak, to je bilo sve od Simona, pošto je srpski
teniser u sledećem gemu napravio novi brejk za 6:5, a potom na svoj servis rešio meč.

Meč je trajao dva sata i 18 minuta, Djoković je zabeležio 12, a Simon pet asova. Srpski teniser je ukupno zabeležio i 62 viner udarca, naspram samo 22 koliko je imao Francuz.

Pogledajte još