Francuska povela protiv Srbije sa 2:1

BEOGRAD, 4. decembra 2010. (Beta) - Teniska reprezentacija Francuske povela je protiv Srbije sa 2:1 u finalu Dejvis kupa u Beogradu, pošto su Majkl Ljodra i Arno Klemon pobedili Viktora Troickog i Nenada Zimonjića sa 3:2 (po setovima: 3:6, 6:7, 6:4, 7:5, 6:4).

Sutra su na programu odlučujuća dva meča. Najavljeno je da od 13 sati igraju Novak Djoković i Gael Monfis, a posle toga počinje duel Janka Tipsarevića i Žila Simona.

Selektori Bogdan Obradović i Gi Forže imaju pravo izmene igrača jedan sat pre početka meča.

Ekipa koja osvoji tri poena osvojiće trofej u Dejvis kupu.

Meč dublova trajao je četiri sata i 34 minuta, Ljodra i Klemon su osvojili 167 poena, četiri više od Troickog i Zimonjića, ali su i napravili dva brejka više.

Zimonjić i Nestor su dobro igrali u prvom setu, u četvrtom gemu, na servis Klemona napravili su brejk i poveli sa 3:1, nakon čega su do kraja seta sačuvali prednost.

U drugom setu teniseri su, uprkos brojnim brejk loptama, osvajali gemove na svoj servis, sve do 11. gema kada je Klemon duplom servis greškom doneo Srbiji brejk i vodjstvo od 6:5.

Već u narednom gemu Francuzi su vratili brejk i drugi set je odlučen u taj brejku. Gostujući i domći navijači pravili su u tim trenucima veliku buku u hali, što je remetilo koncentraciju igrača, ali su se srpski teniseri bolje snašli i uz mini brejk poveli sa 3:1, a ubrzo i sa 6:3, da bi osvojili drugi set rezultatom 7:3.

Francuzi su već u prvom gemu trećeg seta napravili brejk, na servis Troickog i ubrzo poveli sa 2:0. Zimonjić i Troicki su mogli da vrate brejk u sedmom gemu, ali nisu uspeli da iskoriste dve brejk lopte, pa su "trikolori" sačuvali prednost brejka i smanjili na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu teniseri su osvajali svoje servise, iako je Srbija u osmom gemu imala dve brejk lopte, ali je Ljodra ipak dobrim servisima sačuvao gem za Francuze.

Francuzi su, ipak, u 11. gemu na servis Troickog napravili brejk i poveli, a u narednom gemu sigurno sačuvali svoj servis i izjednačili u meču na 2:2.

Francuzi su već u prvom gemu napravili brejk, na servis Zimonjića i tu prednost su uspeli da sačuvaju do kraja seta. Zimonjić i Troicki su u osmom gemu imali dve brejk lopte, ali nisu uspeli da ih iskoriste, pa su "trikolori" poveli sa 2:1 u finalu.

Pogledajte još