Vojvodina izvukla bod protiv Zvezde

BEOGRAD, 4, decembra 2010. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su u Beogradu nerešeno 2:2, u poslednjoj utakmici 15. kola Super lige, iako su crveno beli imali dva gola prednosti.

Zvezda je ispustila dva gola prednosti i propustila da se približi lideru prvenstva Partizanu na tri boda. Partizan je jesenji šampion sa 40 bodova, Zvezda ima pet manje, a Vojvodina na trećem mestu sakupila je 32 boda.

Crveno-beli su poveli sa 2:0, golovima Andrije Kaludjerovića u 51. i Stevana Reljića u 62. minutu, a pogotke za goste postigli su Jao Antvi u 72. minutu i Oumaru Abubakar u 80. minutu.

Ekipe su borbeno počele utakmicu, a prvu ozbljniju priliku imali su domaći igrači, u 21. minutu, kada je Pavle Ninkov ubacio loptu u prazan prostor do Kaludjerovića, ali je šut napadača Zvezde golman Željko Brkić uspeo da odbrani.

Minut kasnije pokušao je Dejan Milovanović, ali nije pogodio gol Vojvodine. U 29. minutu Ognjen Koroman je posle solo prodora šutirao u donji desni ugao gola Vojvodine, ali Brkić nije imao problema da zaustavi loptu.

Prvu ozbiljnu šansu Vojvodina je imala u 36. minutu, kada je Oumaru šutirao sa 18 metara, ali je golman domaćih Saša Stamenković, uz dosta problema ipak uspeo da uhvati loptu.

Na kraju prvog dela igre Zvezda je imala dve odlične šanse za gol. Prvo se u 44. minutu Aleksandar Jevtić odlično oslobodio svog čuvara i za malo šutirao pored stative, a minut kasnije Koroman je izveo slobodan udarac, lopta je došla do Milovanovića, koji je snažno šutirao, ali je Brkić uspeo da odbrani. U nastavku akcije lopta se odbila do Ninkova, ali je on šutirao pored stative.

Zvezda je povela u 51. minutu, posle velike greške odbrambenih igrača Vojvodine. Danijel Mojsov je pokušao da izbaci loptu, ali je samo dodao do Koromana, a on je prosledio do Jevtića. Igrač Zvezde je ušao u kazneni prostor i dodao do Kaludjerovića kome sa 11 metara nije bilo teško da savlada Brkića.

U 58. minutu Koroman je pokušao sa 18 metara, ali je šutirao pored stative. Posle tri minuta, domaći su duplirali prednost, ponovo posle greške igrača Vojvodine. Koroman je sa desne strane izveo Slobodan udarac, pronašao je na drugoj stativi Reljića, koji je ostao sam na petercu i bez problema glavom sproveo loptu u mrežu.

Vojvodina je nakon toga zaigrala angažovanije, a smanjila je na 2:1 u 72. minutu. Abubakar se dobro oslobodio Nikole Mikića i šutirao, ali je Stamenković uspeo da izbije loptu do "rezerviste" Antvija koji je natrčao i postigao gol. On je pet minuta pre toga zamenio Georgija Merebašvilija.

Gosti su izjednačili u 80. minutu. Posle dobre akcije Vojvodine i centaršuta Vulićevića Oumaru je pogodio stativu, pa su igrači Zvezde loptu izbacili u korner. Posle dobrog centaršuta najviši u skoku bio je Oumaru koji ja glavom poslao loptu u mrežu.

Četiri minuta kasnije Antvi je mogao da donese pobedu svom timu, ali je veoma loše šutirao sa tri metra.

Trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić ocenio je da je njegov tim večeras igrao odlično, ali da je crveno-belima u završnici popustila koncentracija.

"Igrali smo odlično ali nismo uspeli da pobedimo. Ne znam šta se desilo. Igrači su pružili maksimum, nametnuli smo ritam, uzeli smo dosta lopti. Ali, primili smo dva kiks gola, koncentracija nam je opala poslednjih 20 minuta, osećamo pritisak cele godine", rekao je Kristić za Prvu srpsku televiziju.

"Ali, fudbal će se igrati dalje. Bili smo na pragu da pobedom završimo polusezonu", dodao je on.

Pogledajte još