Srbija osvojila Dejvis kup

BEOGRAD, 5. decembra 2010. (Beta) - Teniska reprezentacija Srbije osvojila je u Beogradu Dejvis kup, pošto je Viktor Troicki pobedio Majkla Lodru sa 3:0 i doneo svom timu trijumf od 3:2 nad Francuskom.

Troicki je po setovima slavio sa 6:2, 6:2, 6:3. Srbiji je ovo prva pobeda u Dejvis kupu.

Priliku Troickom da donese odlučujući poen obezbedio je ranije danas Novak Djoković, koji je pobedio Gaela Mofisa, takodje sa 3:0.

Srbiji je ovo prva pobeda u Dejvis kupu. "Orlovi" su u današnji dan ušli u zaostatku 1:2, posle preokreta i pobede u dublu juče.

Djoković i Troicki, medjutim, bili su danas koncentrisani i nisu Francuzima dali šansu da osvoje svoj 10. Dejvis kup.

Posle pobede Djokovića, bilo je 2:2, a selektor Srbije Bogdan Obradović odlučio je da umesto Janka Tipsarevića u odlučujućem meču nastupi Troicki.


Francuski selektor takodje je promenio igrača i umesto Žila Simona izveo je iskusnijeg Lodru.

Troicki je nervozno počeo i izgubio je prvi gem, ali se brzo povratio, izjednačio i onda napravio brejk, a zatim ga i odbranio, da bi odmah potom napravio još jedan brejk za 4:1.

Lodra je u prvom setu uspeo da odbrani set loptu na svoj servis i osvoji još jedan gem, ali je Troicki već na svoj sledeći servis osvojio set.

Francuski reprezentativac dobro je počeo drugi set, odmah je napravio brejk i došao do 2:0, ali je Troicki tada napravio seriju od šest uzastopnih gemova i osvojio drugi set takodje sa 6:2.

Lodra je poslednji pokušaj imao u trećem setu, kada je odmah oduzeo servis Troickom, ali je srpski reprezentativac superiorno preokrenuo I došao do 4:1.

Lodra je uspeo samo da smanji na 4:3, ali je Troicki osvojio set i osvojio je meč oduzevši rivalu servis.

Posle konačne pobede, Arena je "eksplodirala" u veselju, sa razglasa se začuo "Marš na Drinu", a Troicki je skakao i plezio se od sreće. Lodra je seo na stolicu i neutešno plakao.

Kompletna reprezentacija Srbije i predsednik Teniskog saveza održali su obećanje i na terenu su se ošišali do glave.

Pogledajte još