Radikalizacijom nastavljen štrajka radnika Metal sistema

KRAGUJEVAC 6.decembra 2010.(Beta) - Radnici fabrike "Metal sistemi" nastavili su jutros štrajk u holu zgrade Poreske uprave u centru Kragujevca, gde protestuju već dve sedmice zahtevajući isplatu zaostalih zarada.

"Od jutros je protest radikalizovan tako što 80 radnika leži na podu i neće ustati dok se ne razrezreši kriza odnosno dok se nadležno Ministarstvo ekonomije ne odredi prema načinu rešavanja problema" rekao je agenciji Beta predsednik sindikata "Metal sistemi" Miloš Tanasković.

On je naveo da su jutros zbog tog protesta, vraćeni sa posla radnici Poreske uprave i izvinio se građanima zbog toga. "Tražimo da se odvoji deo preduzeća za proizvodnju krupnih lanaca i oduzme od vlasnika na ime dugova prema Fondu za razvoj", rekao je Tanasković.

On je najavio da će danas od Ministarstva unutrašnjih poslova biti zatraženo da se proveri privatizacija preduzeća i gde je novac koji je dobijen iz Fonda za razvoj, za okončanje investicije u fabrici krupnih lanaca, koji je jedan od tri celine preduzeća "Metal sistemi".

Pogledajte još