Bošnjaci u Srbiji uživaju sva prava

BEOGRAD, 6. decembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u ponedeljak da ne postoje razlozi za internacionalizaciju pitanja položaja Bošnjaka u Srbiji, pošto ta manjina uživa sva prava.

Komentarišući najavu Bošsnjačkog nacionalnog veća da će od člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i reis-ul-uleme Mustafe Cerića tražiti podršku za internacionalizaciju problema kršenja prava Bošnjaka u Srbiji, Dačić je podsetio da Bošnjaci imaju predstavnike u Vladi Srbije.

"Bošnjaci imaju dva ministra... i nisam siguran da u svim zemljama regiona predstavnici nacionalnih manjina imaju svoje predstavnike u vladi", kazao je Dačih novinarima u Skupštini Srbije gde je otvorio skup o Zakonu o sprečavanju zlostavljanja na radu.

On je dodao da je Srbija spremna za razgovore, ali da kada je reč o Sandžaku treba razgovarati pre svega o ekonomskom razvoju tog regiona.

"Zaoštravanje odnosa nikome ne ide u prilog, a posebno bi moglo da ide na štetu Bošnjacima u tom regionu", rekao je Dačić i dodao da i od Sarajeva očekuje da se ponaša u skladu sa željom da se razvijaju dovrosusedski odnosi.

Pogledajte još