Portabl uređaj za prečišćavanje vode

0

Novim izraelskim prenosivim uređajem moguće je prečistiti i najzagađeniju vodu i učiniti je pitkom za svega nekoliko minuta.

Novim izraelskim prenosivim uređajem moguće je prečistiti i najzagađeniju vodu i učiniti je pitkom za svega nekoliko minuta. Sulid PPD je kompaktni uređaj koji se montira na većinu standardnih flaša, slavina i balona, i omogućava prečišćavanje gotovo bilo kog izvora vode uz pomoć jedne hlorske tablete. Patentiran u maloj izraelskoj kompaniji WaterSheer, jedan aparat može da prečisti i do 700 litara vode od bioloških, hemijskih i organskih zagađivača , pa se smatra dobrim i jeftinim rešenjem za vanredne situacije i putovanja.

U istoj kompaniji očekuju da vrlo brzo patentiraju i prenosivi uređaj koji će omogućiti destilaciju morske vode i, čak, mokraće. Budući da se manje od 1% svetskih zaliha vode smatra bezbednom za piće, približno dva miliona ljudi pati zbog manjka ili poptunog nedostatka pijaće vode.

Izrael je tehnološki lider u prečišćavanju i iskorišćavanju vode, gde se više od 92% otpadnih voda prerađuje za ponovnu upotrebu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.