Predati potpisi za formiranje Komunističke partije

BEOGRAD, 6. decembra 2010. (Beta) - Inicijativni Odbor za osnivanje Komunističke partije (KP), predvođen Josipom Joškom Brozom, predao je u ponedeljak u Beogradu Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu 12.000 potpisa za osnivanje te političke stranke.

Broz je, nakon predaje potpisa u minut do 12, istakao da će ciljevi Komunističke partije biti vraćanje dostojanstva narodu, obnavljanje starog sistema vrednosti, socijalno i ekonomsko povezivanje sa zemljama bivše Jugoslavije, kao i moguća saradnja sa Evropskom unijom (EU).

"Želimo da vratimo dostojanstvo narodu, da pomognemo mladima da se školuju, starima da se leče, penzionerima da primaju plate, a i da ujedinimo sve leve snage u Srbije, što smo već delom i uspeli bez obzira na to što je bilo 14 komunističkih partija", rekao je unuk nekadašnjeg dozivotnog predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Govoreći pred nekoliko desetina članova i pristalica KP-a, Broz je najavio izlazak partije na lokalne i parlamentarne izbore i neminovnost saradnje sa EU.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.