ZAVRŠEN "KRIZNI SASTANAK": Kraljica Elizabeta Druga saglasila se sa željom princa Harija

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je danas da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i da je na današnjem "kriznom sastanku" dogovoren prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Kraljica je istakla da "apsolutno podržava" njihovu želju da stvore novi život kao mlada porodica, ali da bi više volela da i dalje u potpunosti obavljaju svoje kraljevske dužnosti.

- Iako bismo više voleli da oni u potpunosti obavljaju dužnosti članova kraljevske porodice, poštujemo i razumemo njihovu želju da imaju nezavisniji život kao porodica - poručila je kraljica i dodala da Hari i Megan ostaju cenjeni članovi njene porodice.

Britanska kraljica u saopštenju je navela da je današnji sastanak najviših članova kraljevske porodice na privatnom imanju Sandringem bio konstruktivan.

Napomenula je da još ima pitanja koja treba rešiti, ali da će konačne odluke biti donete u narednim danima.

Kraljica Elizabeta Druga pozvala je svog unuka princa Harija na "krizni sastanak" kako bi razgovarali o budućim aranžmanima za njega i njegovu suprugu Megan, nakon iznenadne najave para da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti.

Izvor: Novosti.rs
Foto: CBS This Morning-Printscreen/Youtube

Pogledajte još