Džoni Dep okleva da igra Panča Vilju

PARIZ, 7. decembra 2010. (Beta-AFP) - Američki glumac DŽoni Dep izjavio je da, pošto nije hispano porekla, oseća otpor prema ideji da igra Panča Vilju u filmu Emira Kusturice.

Film o meksičkom revolucionaru trebalo je da se snima od početka ove godine, ali se to nije dogodilo. "Ne zna se mnogo, znate, već smo razgovarali, uvek sam imao rezervu prema ideji da igram meksičkog nacionalnog junaka, tu divnu i neverovatnu ličnost, pošto nisam hispano porekla", odgovorio je Dep na pitanje o sudbini filma. "Moj stav je uvek bio da bi to trebalo uraditi sa Meksikancem. Izvesno vreme nisam razgovarao o tome sa Kusturicom. Ne znam šta se dogodilo sa tim projektom", dodao je.

Dep trenutno boravi u Parizu, povodom promocije filma "The Tourist" koji će se od petka prikazivati u Severnoj Americi. Filmska štampa objavila je prošle godine da Kusturica ne može odluči da li da ulogu Panča Vilje poveri Depu ili španskom glumcu Havijeru Bardemu. Film je trebalo da se snima u Meksiku i Španiji. Zasnovan na knjizi Džejmsa Karlosa Blejka, film je najavljen kao priča o meksičkom revolucionaru "iz perspektive njegovih prijatelja i žene koju je voleo".

Pogledajte još