NATAŠA BEKVALAC IDE KOD PSIHOTERAPEUTA: Mesecima je loše spavala, imala košmare i budila se u znoju

Nataša Bekvalac zakazala je koncert za Dan zaljubljenih u Areni, a već mesecima se vredno priprema. Osim što sprema repertoar, koreografiju i stajlinge, pevačica odlazi i na psihoterapije. Prema rečima izvora bliskog "novosadskoj barbiki", ona je inače odlazila kod terapeuta, samo što je poslednjih pola godine te odlaske uvrstila češće u raspored.

- Još kada je odlučila da napravi koncert Nataša je donela odluku i da se posveti svom mentalnom zdravlju istovremeno. Nije lako organizovati tako veliki koncert, naročito što ona želi da drži sve konce u svojim rukama. Zato joj je potrebna ogromna podrška kako saradnika, tako porodice, ali i stručnih lica sa kojima može da priča o svemu. Stres koji prati život pevačice kada se organizuje ovakav koncert, a uz to ste još samohrana majka dvoje dece i neko ko uporedo ima nastupe, izuzetno je veliki. Ona je, kao samosvesna žena, odlučila da ima podršku psihoterapeuta od trenutka kada se upustila u ovu priču - kaže izvor blizak Nataši i dodaje:

- Nataša često kaže da su odlasci kod terapeuta najbolje uložen novac jer izađe preporođena. Ona je inače u Novom Sadu išla kod žene koja ima neke od najboljih licenci, svaki put kada je imala probleme sa kojima je trebalo da se izbori. Nakon toga je nastavila s vremena na vreme da odlazi čak i kada je sve bilo u redu kako bi radila na sebi. Ovog puta je samo češće zakazivala termine kako bi makar na svaka tri dana našla vremena da se malo opusti i raščlani neke stvari u svojoj glavi. Svaki odgovoran umetnik ima veliku odgovornost kada je izlazak pred publiku u pitanju, zato se Nataša sprema i da, kada za manje od mesec dana izađe na binu, bude potpuno opuštena, bez treme i da da sve od sebe. Najteže joj je da u tom trenutku ne razmišlja da li sve funkcioniše i iza bine, da li je tehnika spremna, igrači i svi efekti koji su mesecima pažljivo birani. Teško je i da vas treme na parališe od siline emocija koju osećate u tom momentu. Zato joj pomažu psihoterapije da ostane usredsređena.

Nataša je nedavno u jednoj emisiji priznala da se uveliko sprema za koncert te da te pripreme podrazumevaju kako fizički, tako i psihički rad na sebi. Ona je intenzivno išla kod psihijatra i nakon nasilja koje je preživela.

- Hipersenzitivna sam, pa sam potražila pomoć psihoterapeuta da ne bih bila trajno emotivno oštećena. Mesecima sam spavala samo po dva-tri sata, plašila sam se da zaspim, jer sam imala košmare, budila sam se u znoju, iscrpljena - rekla je tada ona.

Nataša nikada nije krila da je drugačija od ostalih, ali da je to uspešno sama kanalisala jedno vreme. Zbog toga je pre pet godina bila protiv psihijatara jer su je naterali da preispituje sebe.

- Nemojte se baviti sobom uopšte! Što više čeprkate, biće vam teže. Mnogo više onih negativnih stvari izađe, ne dirajte ništa. Nikad kod psihijatra, nikad karte, horoskop. Ja sam upoznala ljude koji se nikada nisu bavili sobom i mnogo su srećniji - rekla je tada Nataša i priznala da je svesna da nije savršena:

- Imam oscilacije. U depresiji sam do pola dana. Tako da ne dirajte ništa.

Izvor: Blic.rs
Foto: bekvalceva/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.