Pozajmica kvota za master studije

0

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) – Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović rekao je u utorak da je problem sa kvotama za master studije rešen tako što će se fakulteti i univerziteti međusobno dogovoriti o "pozajmici" kvota.

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) – Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović rekao je u utorak da je problem sa kvotama za master studije rešen tako što će se fakulteti i univerziteti međusobno dogovoriti o “pozajmici” kvota.

Dogovoreno je da se unutar broja studenata na master studijama koji je utvrdila Vlada, a koji iznosi 4.591, fakulteti i univerziteti dogovore da, ako treba, jedni drugima pozajme određene kvote tako da svi budu zadovoljni, kazao je Obradović na sednici Odbora Skupštine Srbije za prosvetu.

Ministar je rekao i da prvi put u istoriji visokog obrazovanja država finansira 586 studenata doktorskih studija koje traju tri godine. Od novca koji pripada visokom obrazovanju jedan deo odvojili smo za doktorske studije i pojavio se manjak za master, kazao je Obradović.

Ministar je upozorio da se problem sa upisom studenata koji su do prošle nedelje protestovali i štrajkovali glađu, objektivno može ponoviti iduće godine jer će uslov za upis biti isti – 48 bodova. On je rekao da je znao da će biti problema prilikom upisa godine, jer se znalo da neće svi koji ispune uslov moći da budu na budžetu.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.