ELENA KARAMAN KARIĆ UPUTILA VAŽNU PORUKU ŽENAMA: Tamponi izazivaju kancer, menstrualna krv je moćan eliksir!

Dizajnerka enterijera Elena Karaman Karić poznata je po povezanosti sa prirodom. Ona već godinama intrigira i iznenađuje javnost svojim potezima i izjavama. Elena se svojevremeno preselila na Kosmaj, gde gaji voće i povrće u bašti, a najmlađeg sina Simona upisala je u "zelenu školu".

Večeras je pratioce na Instagramu iznanadila objavom. Naime, Elena je pisala o važnosti menstrualne krvi i menstualnim šoljama koje koristi za prikupljanje iste.

- Menstruacija je sveti, lepi i osnažujući aspekt ženstvenosti, suština Boginja koje smo. Naša menstrualna krv moćan je eliksir. Naša krv je sveta - napisala je ona i dodala da žene širom sveta danas zaboravljaju na važnost menstruacije te uzimaju različite štetne hemijske supstance i lekove kako bi zaustavile ovaj prirodni ciklus.

Dizjanerka je dodala da ulošci i tamponi mogu imati štetno dejstvo na zdravlje žena jer su sačinjeni od materijala i hemikalija koji su kancerogeni, te pozvala dame da se, poput nje, priklone drevnoj tradiciji prikupljanja menstrualne krvi.

Elena je pripadnicama ženskog pola sugerisala da pronađu način za prikupljanje "ove svete tečnosti te da je ona tokom nekoliko poslednjih godina pokrenula mnoge žene širom sveta na ritual prikupljanja" koji, osim što dame povezuje sa svojom ženskom suštinom, doprinosi i zdravijem životnom okruženju.

Autor: Nadlanu.com
Foto: elena.karamankaric/Instagram

Pogledajte još