Sreda, 8. decembar 2010. godine

BEOGRAD, 8. decembra 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede pišu o odluci vlasti u Srbiji da ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade, istrazi ubistva premijera Zorana Đinđića i objavljivanju američkog poverljivog dokumenta o Kosovu i Metohiji.

BLIC - "Ispituje se uloga bivšeg šefa Đinđićevog obezbeđenja", o istrazi ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. godine. "Predao se da ga ne bi ubili", o hapšenju u Londonu osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža.

DANAS - "Srbija zbog Kine bojkotuje Nobela", o odluci vlasti Srbije da ne prisustvuju dodeli Nobelove nagrade kineskom disidentu. "EU i NATO ili odosmo u pakao" naslov je pod kojim list prenosi intervju predsednika Sprskog pokreta obnove Vuka Draškovića.

POLITIKA - "Pariz: Ne može i Kosovo i Evropa", o objavljivanju američke depeše na sajtu Vikiliksa u kojoj se prenose stavovi francuske diplomatije o Kosovu. "Đaci iz Srbije bolji na PISA testovima", o testiranju znanja učenika iz Srbije.

PRES - "Princ ne plaća radnike", list piše da je princ Aleksandar Karađorđević otpustio 11 radnika i da im nije platio dve plate. "Dramatično: 40 odsto ne zna matematiku, a 33 odsto ne zna srpski jezik", o testiranju znanja srpskih đaka.

mob/dar

Pogledajte još