Širer ne želi da bude trener Njukasla

BEOGRAD, 8. decembra 2010. (Beta) - Bivši kapiten Njukasla Alan Širer rekao je da se neće vratiti na klupu te ekipe i ocenio da je otpušteni trener Kris Haton obavljao dobar posao.

Najbolji strelac u istoriji Njukasla je u aprilu 2009. godine na osam utakmica u Premijer ligi predvodio ekipu, ali nije uspeo da spreči da crno-beli ispadnu iz lige.

Njukasl se posle jedne godine u Čempionšipu, ove sezone vratio u Premijer ligu.

Širer (40) je rekao da nije zainteresovan za trenerski posao u Njukaslu, nakon što je uprava kluba u ponedeljak otpustila Krisa Hatona, posle 16 utakmica na čelu ekipe.

"Neću biti novi trener Njukasla. To vam garantujem", rekao je Širer radiju Bi-Bi-Si (BBC).

Širer smatra da bi njegov bivši klub trebalo da prilagodi ciljeve situaciji, pošto se klub tek vratio u najelitnije takmičenje.

"Pitam se gde oni vide Njukasl, možda misle da bi klub trebalo da bude u sredini tabele... Poštujem igrače, ali mislim da ekipa ove sezone neće biti među prvih šest, sedam u Premijer ligi", rekao je on.

"Njukasl bi ove sezone trebalo da se koncentriše na opstanak u ligi, ali trenutno nisu u opasnosti. Mislim da je Kris radio veoma dobro u klubu", dodao je bivši reprezentativac Engleske.

Širer je karijeru počeo u Sautemptonu, igrao je još za Blekburn, sa kojim je osvojio Premijer ligu, a od 1996. do 2006. godine nastupao je za Njukasl.

Za crno-bele odigrao je 404 utakmice i postigao 206 golova, a za reprezentaciju Engleske nastupao je 63 puta i postigao 30 pogodaka.

Pogledajte još