Reno se izvinio Pikeu zbog klevete

LONDON, 7. decembra 2010. (Beta) - Čelnici Renoa pristali su da plate, kako su naveli, "značajnu" odštetu bivšem vozaču Nelsonu Pikeu mlađem i njegovom ocu zbog tvrdnji da su oni lagali kada su optužili francusku ekipu da je naredila Pikeu da izazove udes u trci Formule jedan za Veliku nagradu Singapura 2008. godine.

Francuski tim je tada tvrdio da je Pike izmislio priču da su mu čelnici Renoa naredili da izazove udes tokom trke u Singapuru, kako bi njegov klupski kolega Fernando Alonso pobedio.

Reno je nakon toga otpustio Pikea, uz obrazloženje da je vozač ucenjivao francuski tim. Pike je na toj trci učestvovao u udesu, što je pomoglo Alonsu da pobedi.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) je posle istrage utvrdila da su Pikeovi navodi istiniti i zbog toga je doživotno suspendovala iz Formule jedan generalnog direktora Renoa Flavija Brijatorea i direktora inženjera Peta Simondsa.

Pike je tužio Reno zbog klevete Britanskom sudu, a francuski tim je u saopštenju naveo da se "bezrezervno izvinjava" vozaču.

Pogledajte još